Rob Oude Luttikhuis van Rolugro geeft tekst en uitleg.
Rob Oude Luttikhuis van Rolugro geeft tekst en uitleg. Foto: Nick Oostendorp

Ten behoeve van onderzoek op- en uitrolbaar kunstgras

Bijdrage uit Innovatiefonds voor Rolugro Pitch Equipment

Groenlo - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oost Gelre heeft besloten om het Groenlose bedrijf Rolugro een financiële bijdrage van 3000 euro vanuit het gemeentelijk Innovatiefonds te verstrekken. Deze bijdrage moet worden gezien als een tegemoetkoming in de kosten van een onderzoek naar de haalbaarheid van kunstgras in sport- en andere hallen.

Rolugro Groenlo is een jong en dynamisch bedrijf, dat helemaal is gespecialiseerd op kunstgras en dat naast levering ook op aanleg, onderhoud en dergelijke. Het bedrijf van Rob Oude Luttikhuis had een aanvraag bij de gemeente ingediend, omdat men al een tijdje bezig is om de mogelijkheden te onderzoeken voor het leggen van op- en uitrolbaar kunstgras in hallen en andere lokaliteiten. Een dergelijk onderzoek, ook al omdat daarvoor deskundigheid van buitenaf nodig is, kost het een en ander. Vandaar dat de gemeente Oost Gelre het destijds door de CDA-fractie bij monde van voormalig raadslid Remco ten Barge in het leven geroepen fonds heeft aangegrepen om een bijdrage te verstrekken in de hiermee gemoeid gaande kostenpost van in ieder geval 6000 euro. Volgens wethouder Marieke Frank voldoet de aanvraag helemaal aan de aan het fonds gekoppelde voorwaarden. Dit met name omdat er sprake is van een innovatief dan wel duurzaam project met een duidelijke economische meerwaarde voor de gemeente Oost Gelre.

Beginfase
Desgevraagd deelt Rolugro-directeur Rob Oude Luttikhuis mee dat het project nog in een beginfase verkeert en dat hij niet al teveel details wil prijsgeven, omdat zeker bij dergelijke initiatieven de concurrentie op de loer ligt om het te kopiëren. "Wel wil ik kwijt dat het haalbaarheidsonderzoek dankzij de gemeentelijke bijdrage in een stroomversnelling komt, waardoor wij hopen om halverwege 2015 de eerste op- en uitrolbare kunstgrasvloer te kunnen leggen." Rolugro is ervan overtuigd dat ook binnen in sport-, fabrieks- en andere hallen het kunstgras op korte termijn haar intrede gaat doen. "Wij gaan voor een mechanisch systeem, waarbij met een druk op de knop bij wijze van spreken binnen een kwartiertje een kunstgrasvloer is gelegd. In onze optiek is kunstgras hét middel om hallen een multifunctioneel karakter te geven. Denk daarbij aan de inrichting van een fabriekshal voor een evenement en een deel van een tennishal voor het beoefenen van de voetbalsport.