Wedstrijdverslag FC Zutphen. Foto: Liesbeth Spaansen

Sterk spelend FC Zutphen bindt ook Redichem aan de zegekar, 6-1

Algemeen

ZUTPHEN - Een fanatiek en sterk spelend FC Zutphen heeft zaterdagmiddag ook Redichem uit Heelsum met forse cijfers geklopt. Wat niet goed ging waren de vele kansen die gemist werden. Dat kan de ploeg op breken, omdat concurrent JVC Cuijk met nog grotere cijfers won. Enige smet op de wedstrijd was een gebroken sleutelbeen van Hugo Groters na een ongelukkige botsing met zijn tegenstander net na rust.

Fanatieke start van FC Zutphen
Al direct vanaf de aftrap had FC Zutphen voor kunnen staan en ook moeten staan. Een prachtige aanval die werd opgezet door de goed spelende Mido Blok, bracht de bal bij Benjamin Roters. Deze gaf na een mooie actie Zidane El Hadouchi een niet te missen kans. Maar de jonge Zutphen spits schoot over.

Redichem verweert zich goed
De gasten uit Heelsum dreigden overlopen te worden, maar herpakten zich goed. Door wat slordigheden en onrust bij FC Zutphen achterin kregen ze zelfs enkele mogelijkheden. Maar met name het Zutphense middenveld met de uitstekend spelende David te Slaa stelde orde op zaken.

Te veel kansen gemist
Het duurde lang voordat FC Zutphen tot scoren kwam. De aanvallen waren een lust voor het oog. Maar Sem Veeger, Benjamin Roters en David te Slaa misten uitstekende mogelijkheden. Daarom duurde het tot de 41ste minuut voordat de openingstreffer op het score bord kwam.

Toch weer Benjamin Roters
De hard werkende en veel scorende FC Zutphen spits stond op de juiste plaats na een afgemeten voorzet van Luuk Meijer, die als een vorst op het middenveld speelde. En in de 43ste minuut was de wedstrijd in wezen gespeeld na een goede actie van Sem Veeger, die raak schoot na goed doorzetten.

Redichem probeert wat terug te doen
Na de ongelukkige botsing van Hugo Groters, die werd vervangen door Teun Isselman, was het Jarno Butz die een goede mogelijkheid kreeg. Maar hij stuitte op doelman Wolsink. Daarna ging het echter snel. Het was Benjamin Roters die in de 53ste minuut met een prachtig schot in de kruising voor 3-0 zorgde. Twee minuten later was het 4-0 na een mooie solo van Sem Veeger.

Zidane el Hadouchi maakt zijn misser goed
In de 58ste minuut viel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een prachtige actie van Mido Blok bracht de bal voor het doel, waarna Zidane el Hadouchi achter zijn standbeen langs raak schoot. Even later knalde David te Slaa op de paal, en was het met nog een half uur te spelen tijd voor de wissels.

Noah Bolt debuteert in de competitie bij het eerste
FC Zutphen mag zich gelukkig prijzen met vele talenten die zich aanbieden. Nu mocht jeugdspeler Noah Bolt zijn opwachting maken. Hij verving Sem Veeger. En Koen Hulleman kwam voor Khen Bakkerweerd. FC Zutphen ging echter onverdroten verder. David te Slaa had pech dat zijn kopbal op de lat uiteen spatte. En FC Zutphen liet in deze periode na de score op te voeren. In de 77ste minuut bekroonde Mido Blok zijn goede spel met de 6-0 na een goede actie op de flanken van Koen Hulleman. Maar een minuut later lag de bal achter doelman Wolsink na een onoplettendheid achterin, waar Leon Brussen van profiteerde, 6-1.

Daarna ontstonden er geen grote mogelijkheden meer. FC Zutphen kon terug zien op een goede partij maar zal de kansen beter moeten benutten. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij Excelsior in Zetten.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hugo Groters (46. Teun Isselman), Hidde van Kalker, Khen Bakkerweerd (60. Koen Hulleman), Lucas Hengstenberg, Sem Veeger (60. Noah Bolt), David te Slaa, Mido Blok, Luuk Meijer, Zidane El Hadouchi, Benjamin Roters (75. Timon Kuiper).