Foto: Henk Derksen
Foto: Henk Derksen Henk Derksen

Opbrengst Burendag Kade Noord voor Voedselbank

Algemeen

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag hebben de bewoners van Kade Noord in Zutphen de landelijke Burendag aangegrepen om elkaar te leren kennen. Kade Noord, bestaande uit een grote variëteit aan woningen en appartementen direct aan de IJssel, werd dit jaar opgeleverd. Het complex heeft een binnentuin in de traditie van de Zutphense hofjes. “Bij de traditionele hofjes was er altijd sprake van een oorspronkelijk verbinding, de bewoners hadden dezelfde werkgever gehad, of verkeerden in dezelfde omstandigheden. Bij ons is dat niet zo, wij moeten op zoek naar verbinding van binnenuit, want het enige dat ons hier bindt is dat we toevallig een huis gekocht hebben in hetzelfde complex.”, aldus een van de initiatiefnemers.

De middag was met een opkomst van meer dan 150 bewoners een groot succes, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van verschillende lokale ondernemers en verenigingen die zichzelf presenteerden. “Het doel was, behalve elkaar leren kennen, ook om Zutphen en wat de stad ons te bieden heeft voor het voetlicht te brengen. Het Gilde, Nolano, de Zonnebloem, Empowered en Alliance Française zorgden voor een kijkje in het verenigingsleven. Gelukkig hebben we ook een aantal ondernemers bereid gevonden om de inwendige mens te verwennen: De Galantijn, Vleesch van Plante, Schaapveld wijnen en Noten & Zo, hebben ons verwend met een keur aan hapjes en drankjes. De kramen werden ter beschikking gesteld door onze nieuwe buurman Re Sell”.

De dag blijkt ook een leuk bedrag te hebben opgeleverd. De initiatiefnemers hebben daar een goede bestemming voor gevonden: “De opbrengst van deze dag wordt gedoneerd aan voedselbank De Eetketen in Zutphen, om ook op deze manier onze betrokkenheid bij de stad te tonen.”

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant