Wethouder Annelies de Jonge. Foto: gemeente Zutphen
Wethouder Annelies de Jonge. Foto: gemeente Zutphen

Wethouder De Jonge stopt na komende verkiezingen

Algemeen

Jasper Bloem nieuwe lijsttrekker PvdA

Door Alize Hillebrink

ZUTPHEN - Wethouder Annelies de Jonge van Zutphen stopt na deze raadsperiode in maart 2022. Dit maakte zij maandag via Twitter bekend. Jasper Bloem wordt de nieuwe lijsttrekker van de PvdA.

Wethouder Annelies de Jonge werd in 2012 wethouder in de gemeente Zutphen. “Ik heb het ambt de afgelopen acht jaren met veel passie, liefde en overgave uitgeoefend,” schrijft ze. “Met trots draag ik het lijsttrekkersstokje over aan Jasper Bloem. Het betekent dat er voor mij, na deze periode, een einde komt aan het wethouderschap.” 

De Jonge zegt met trots terug te kijken op een periode waarin de nieuwe aanpak van jeugd en jeugdzorg, de realisatie van het asielzoekerscentrum, de aanpak op integratie, het Werkbedrijf, de bloeiende werkgelegenheid in de binnenstad en de stevige samenwerking tussen onderwijsorganisaties, onderwijs en de gemeente, centraal stonden. “Terwijl de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen zich langzaam ontvouwen en verschillende kandidaten zich gaan profileren, ga ik mij oriënteren op wat ik hierna zou kunnen gaan doen. Ook daar heb ik veel zin in en het maakt mij nieuwsgierig naar mijn volgende stap.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant