Opening Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek

Algemeen

LOCHEM/WARNSVELD - Donderdag 2 september wordt het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Lochem (om 11.00 uur) en in de Bibliotheek Warnsveld (om 14.00 uur) officieel geopend. De Lochemse wethouder Henk van Zeijts en de Zutphense wethouder Mathijs ten Broeke zullen het informatiepunt onthullen in de bibliotheek in hun gemeente.

Iets regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig.

Bij het IDO helpen medewerkers van de bibliotheek met het vinden van informatie op internet. Of ze helpen bij het maken van een afspraak met een overheidsinstantie. Wie in de toekomst graag zelf zijn dingen met de overheid wil regelen, kan bij de bibliotheek gratis computercursussen volgen.

Het IDO is vanaf 2 september voor iedereen gratis toegankelijk zonder afspraak en is elke donderdag geopend: in de Bibliotheek Lochem van 11.00 tot 13.00 uur; in de Bibliotheek Warnsveld van 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het IDO telefonisch bereikbaar op 0575-512926: maandag 9.00 - 13.00 uur; dinsdag, woensdag en vrijdag 13.00 – 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant