Yvonne ten Holder lijsttrekker D66 Zutphen. Foto: PR
Yvonne ten Holder lijsttrekker D66 Zutphen. Foto: PR

Yvonne ten Holder lijsttrekker D66 Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - D66 Zutphen heeft Yvonne ten Holder gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

D66 is zeer verheugd dat Yvonne ten Holder zich de komende jaren, op de voor haar kenmerkende stijl, blijft in zetten voor het gemeentelijk bestuur. De brede kennis en ervaring van Yvonne ten Holder, haar netwerk en contacten in de regio worden zeer gewaardeerd en zijn een meerwaarde voor de hele gemeente. Namens het bestuur laat Mark Kupers weten verheugd te zijn met de verkiezing van Ten Holder. “In Yvonne hebben wij een lijsttrekker gevonden die de ideale combinatie is tussen politieke ervaring, een nieuwe politieke stijl en frisse ideeën. Dit geeft vertrouwen voor de aankomende verkiezingen”.

“D66 Zutphen gaat een goed team en een evenwichtige kandidatenlijst samenstellen. Wij zullen een actueel Zutphens programma opstellen en natuurlijk strijden voor een prachtige uitslag. Tijdens een bruisende campagne gaan we met onze inwoners, organisaties en ondernemers in gesprek en zullen daar ons oor te luister leggen. D66 Zutphen staat voor een duurzame groene toekomst, behoud van ons erfgoed en basisvoorzieningen, goed onderwijs, betaalbare woningen en het versterken van de lokale economie en democratie.”

Yvonne ten Holder reageert als volgt op haar verkiezing: “Het is eervol om als lijsttrekker van D66 Zutphen gekozen te zijn. De afgelopen jaren hebben we in de raad een stevig D66 geluid laten horen maar er is nog een wereld te winnen. De uitdagingen voor onze gemeente zijn fors. De wooncrises slaat ook op onze woningmarkt toe, onze basisvoorzieningen staan onder druk, er woedt volop discussie over de energietransitie, een gezond leefklimaat en over de juiste ruimtelijke inrichting van onze weinige vierkante meters oppervlakte. Daarbij komt dat inwoners zich vaak onvoldoende gezien en gehoord voelen. Hun vertrouwen is juist cruciaal voor onze lokale democratie. Ik wil omkijken naar mensen en vooruitkijken naar morgen. Ik sta voor politiek waarbij het eerlijke verhaal, radicale kansengelijkheid, realisme en progressiviteit voorop staan. Ik ben ervan overtuigd dat het politieke landschap in Zutphen met de komende verkiezingen in maart zal verschuiven. We gaan een boeiende verkiezingsstrijd tegemoet. Heeft er ooit voor Zutphen zoveel op het spel gestaan?”. 

Voor verdere vragen kan men terecht bij Yvonne ten Holder, lijsttrekker D66 Zutphen, via 06-12302928 of Mark Kupers, voorzitter bestuur D66 Zutphen, via 06-52011856. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant