Workshop Manga tekenen. Foto: PR

Workshop Manga tekenen. Foto: PR

Tekenfestival The Big Draw voor het eerst in Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - The Big Draw is dit jaar voor het eerst in Zutphen! Van 30 september tot en met 3 oktober zal tekenen hier centraal staan. Er is een mooi programma met workshops voor diverse tekenstijlen, expo’s, performances en activiteiten rondom de jaarthema’s. Met dit jaar de focus op manga en anime. Kunstenaars, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen in elke stad de thema’s van dit jaar: Out of this World en Make the change. 

In Zutphen zullen projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars en organisaties aan meedoen. Het zijn prikkelende activiteiten waarnaar je mag kijken, luisteren of waarbij je zelf aan de slag gaat. Scholen, podia, bedrijven en winkeliers dragen hiervoor allemaal hun steentje bij om het tekenfeest weer tot een succes te maken. Dit jaar met veel manga en anime - denk aan een artist alley waar nationale en internationale tekenaars zich presenteren - en verschillende workshops die de kunstenaar in jou naar boven halen. 

Manga & anime
Sinds begin dit jaar kent The Big Draw Nijmegen een ‘Manga & Anime subculture’ onderzoeksgroep. Renee Rienties, Maarten van Gageldonk, Anita Waltman en Angela Vissers, nemen iedereen in 2021-2022 bij de hand om meer te weten te komen over deze cultuur uit Japan en Zuid-Korea.

Met het thema ‘Out of this world’ wordt gekeken naar grote hoogten en onbekende diepten. De verborgen werelden worden samen zichtbaar gemaakt door ze via de tekenkunst te verbeelden. We fantaseren over alternatieve leefruimtes in het heelal en de oceanen. Als ruimtevaarders en diepzeeduikers werpen we een blik in de toekomst. Bestaat er leven buiten onze aarde? Hoe ziet dat eruit? Is er plek voor ons? Hoe leven ze in de diepe oceaan? Tijdens The Big Draw Gelderland duiken we op allerlei manieren de diepte in en vinden onszelf opnieuw uit. 

Het internationale thema gaat over verandering; wat zou jij willen veranderen? Wat kunnen wij bijdragen aan een betere wereld? Ook hier wordt in diverse workshops mee aan de slag gegaan. 

The Big Draw Gelderland
Dit jaar is het tweede jaar dat The Big Draw haar vleugels spreidt en de bekende formule naar Ede, Wageningen, Arnhem, Apeldoorn en Zutphen brengt. De afgelopen zeven jaar heeft de organisatie in Nijmegen de formule van The Big Draw doorontwikkeld en deze editie uitgebreid naar deze andere steden in Gelderland. Er wordt afgetrapt met The Big Draw Ede/Wageningen van 2 - 5 september. Van 9 -12 september is het tekenfeest in  Nijmegen om daarna door te reizen naar Arnhem (16-19 september), Apeldoorn (23-26 september). Het tekenfeest wordt afgesloten in Zutphen van 30 september - 3 oktober. De organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van stichting P-Art.

Over Stichting P-Art
The Big Draw Gelderland wordt georganiseerd door non-profit stichting P-Art. Anita Waltman is de hoofdorganisator van The Big Draw Gelderland en Angela Vissers is vanaf dag één de mede-organisator van het festival. P-Art wil de kunst naar het publiek brengen en mensen inspireren met kunstzinnige events, community-art projecten, performances en placemaking in de publieke ruimte. P-Art heeft de ambitie om The Big Draw breder uit te dragen door het hele jaar activiteiten te organiseren. Zowel op het vlak van educatie als daarbuiten.

Voor meer informatie, zie de website. 


www.thebigdrawgelderland.nl

Een tekenactiviteit tijdens het festival in Nijmegen. Foto: PR
Tekenen op een raam. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant