Annie van de Donk. Foto: Henk Derksen

Annie van de Donk. Foto: Henk Derksen

Annie van de Donk 50 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem

Algemeen

ZUTPHEN - Woensdag 18 augustus werd Annie van de Donk, vrijwilligster bij de Zonnebloem afdeling Zutphen-Noord, bij een feestelijke bijeenkomst in het zonnetje gezet. Tijdens de feestelijk bijeenkomst kreeg Annie een gouden Zonnebloem speldje (met 50 erin gegraveerd) opgespeld en werd ze toegesproken door regiovoorzitter Ben van Raaij. Naast een oorkonde mocht natuurlijk ook een bos bloemen niet ontbreken.

Insiders vragen zich dan af: hoe kan dat nu, afdeling Zutphen-Noord heeft nog niet zolang geleden haar 30 jarig jubileum gevierd. Wat blijkt: Annie is ruim 50 jaar geleden als ‘jonge blom’ bij de Zonnebloem als vrijwilligster gestart bij de afdeling Eibergen, die in 1966 is opgericht. 

Kort na het ontstaan van de afdeling Zutphen was Annie daarbij betrokken. Toen de afdeling Zutphen te groot werd en er een opsplitsing kwam in Zutphen Zuid, Noord en De Hoven, werd zij direct gekozen als secretaris in het bestuur van Zutphen-Noord. Dit deed ze met veel passie naast haar normale vrijwilligerswerk: bezoeken van gasten, een luisterend oor voor iedereen, gezellig een kopje koffie drinken om eenzaamheid van gasten te voorkomen. Ook was en is ze betrokken bij allerlei andere activiteiten. Intussen is ze alweer meer dan 6 jaar penningmeester. Annie is van veel markten thuis; een echt bezige bij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant