Havendagen in de Noorderhaven

Algemeen

ZUTPHEN - Omdat de jachthaven Noorderhaven nog niet heel bekend is, wordt deze vaak voorbij gevaren. Daarom krijgt deze nu eindelijk een verwijsbord naar de haven. Het verwijsbord wordt op 21 augustus onthuld door burgemeester Annemieke Vermeulen en Harwil de Jonge, directielid van Heijmans. Om deze dag een extra feestelijk tintje te geven wordt dit moment aangekleed met onder andere passende muziek, zeilwedstrijd, demonstraties van de Zeeverkenners en duikvereniging en is er een Politie- en Rijkswaterstaatpatrouilleboot te zien. En ook op 20 augustus is er al wat te beleven. Iedereen is van harte welkom. 

Vrijdag 20 augustus van tussen 16.30 en 16.45 uur zal voorzitter Hans Versteeg het openingswoord voeren. Daarna van 16.45 - 19.00 uur is er een optreden vanaf de oude Tjalk Eben Haëzer door het uit 30 personen bestaande Shantykoor ‘de Heeren van de Ommelanden’ uit Elst afgewisseld door het Zutphens dweilorkest ’t Spult.
Op zaterdag 21 augustus is er een kijkdag in de haven met o.a. de Eben Haëzer, antieke sleepboot Georgeus, Politie- en Rijkswaterstaatpatrouilleboten. De dag start vanaf 10.00 uur met een vaartocht voor bewoners van Zozijn verzorgd door HanzeStedenSloep Zutphen. Om 12.00 uur is de Zeilwedstrijd Optimisten in de haven. Tussen 14.00 en 15.30 uur zijn er demonstraties van de Zeeverkenners en duikvereniging Albacare. Van 16.00 tot 17.30 uur vindt de onthulling van het verwijsbord naar de haven plaats door Zutphens burgemeester Annemieke Vermeulen en directielid van Heijmans Harwil de Jonge. Aansluitend worden er drie vlaggen gehesen: voor Zutphen door de burgemeester, namens de ondernemers­vereniging Zutphen door Martijn Droog en door Hans Versteeg, voorzitter Jachthaven Noorderhaven. Dit alles wordt muzikaal opgeluisterd door Shantykoor Fluisterboten en Dweilorkest ‘t Spult. De commerciële sloepen verzorgen tegen een kleine vergoeding korte vaartochtjes op de IJssel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant