Stadswandeling Zutphen. Foto: PR
Stadswandeling Zutphen. Foto: PR

Zomerprogramma vol activiteiten bij Musea Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN – De tentoonstelling Op Reis – Historisch Toerisme in de Musea Zutphen geeft bezoekers de kans om ook zelf op reis te gaan: te voet, te water of op de fiets. Hiervoor hebben de Musea Zutphen arrangementen samengesteld, die aansluiten op een bezoek aan de tentoonstelling. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops.

Te voet: stadswandeling in de tijdgeest van Van Lennep
Op zondag 8 augustus kunnen museumbezoekers een stadswandeling maken in de tijdgeest van de reizigers Dirk van Hogendorp en Jacob van Lennep. Het dagboek van Van Lennep is een van de parels van de tentoonstelling Op Reis – Historisch Toerisme. Hij hield daarin een verslag bij van de reis door Nederland die hij in de negentiende eeuw. De wandelaars reizen af naar het jaar 1823: een gids laat hen zien hoe Zutphen er toen uitzag. Wat kwamen de reizigers Van Lennep en Van Hogendorp tegen op hun tocht door Zutphen? Veel bezienswaardigheden en monumentale gebouwen bestaan nog steeds.

Het programma begint om 13.30 uur met een bezoek aan het museum, de wandeling start om 15.00 uur. Deelname kost 16 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar betalen 4,50 euro). Inclusief lunchpakket is de prijs 28 euro. De stadswandeling is ook te boeken voor 19 augustus en 2, 19 en 26 september.

Nog meer te doen
Liever per boot of per fiets op reis? Op de website museazutphen.nl/arrangementen staan de mogelijkheden voor augustus en september beschreven.

Workshops
Wie zelf op ontdekkingsreis wil gaan, kan een cursus GPS doen. Goede foto’s maken op reis leer je tijdens de workshop fotograferen met je smartphone en in andere workshops gaan deelnemers zelf creatief aan de slag met bijvoorbeeld aangespoeld plastic of druktechnieken.

Dagworkshop GPS
In de dagworkshop GPS, op zondag 8 augustus, leren de deelnemers hoe ze een GPS kunnen gebruiken bij wandelen of fietsen. Wie er nog geen heeft, kan die tijdens de cursus lenen. Stukjes theorie worden afgewisseld met praktijkoefeningen en tussen de middag staat een korte route met GPS langs de IJssel op het programma. De cursus duurt van 10.00 tot 16.00 uur en deelname kost 37,50 euro. Een extra lunchpakket is bij te bestellen voor 12,50 euro. Zie: museazutphen.nl/plan-je-bezoek/activiteiten/workshop-basiskennis-gps. Kijk voor de GPS-cursus en de andere workshops bij Activiteiten. Aanmelden kan via aanmeldingen@museazutphen.nl of bel 0575-516878.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant