De vrijwilligers halen de zonnebloemen op bij Tuinland in Wilp. Foto: Henk Derksen

De vrijwilligers halen de zonnebloemen op bij Tuinland in Wilp. Foto: Henk Derksen

Henk Derksen

Zonnebloem herstart met zonnebloemen

Algemeen

ZUTPHEN/GORSSEL - Ook De Zonnebloem heeft last gehad van corona: bijna alle activiteiten en het bezoekwerk waren lange tijd niet mogelijk. Maar nu de beperkingen worden teruggedraaid en veel van de vrijwilligers en gasten volledig zijn gevaccineerd worden de activiteiten weer voorzichtig opgestart.

Op vrijdag 30 juli werden gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem in Zutphen en Gorssel getrakteerd op een zonnebloem. Daartoe verzamelden zich enkele vrijwilligers bij tuincentrum Tuinland in Wilp om zo’n 400 zonnebloemen in ontvangst te nemen. Deze werden verdeeld over auto’s en een aanhangwagen om van daaruit uitgedeeld te worden.
Deze actie werd mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Zonnebloem afdelingen Zutphen-Zuid, Zutphen-Noord, Zutphen de Hoven en Gorssel. Het tuincentrum zorgde voor een aangepaste prijs en de landelijke organisatie van De Zonnebloem droeg ook 1 euro per bloem bij. De zonnebloemen worden geleverd door veredelaar Evanthia samen met het telerscollectief Sunsation® Sunflower. Deze samenwerking met De Zonnebloem loopt al sinds 2019.

Een kofferbak vol zonnebloemen. Foto: Henk Derksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant