De organisatie van de Stichting Triatlon Zutphen, v.l.n.r.: Stéphane Ramuzat, Ivar Schenk, Geurt van de Kraats, René Wientjes en Marcel Kabel. Foto: PR

De organisatie van de Stichting Triatlon Zutphen, v.l.n.r.: Stéphane Ramuzat, Ivar Schenk, Geurt van de Kraats, René Wientjes en Marcel Kabel. Foto: PR

Triatlon Zutphen; in de gracht, langs de IJssel en door het centrum

Algemeen

ZUTPHEN - Op zondag 19 september vindt de 5de editie van de Triatlon Zutphen plaats. Nadat het evenement de afgelopen twee jaar door omstandigheden niet door kon gaan, is de Stichting Triatlon Zutphen druk bezig om er dit jaar weer een sportieve dag van te maken. Het unieke aan de Triatlon Zutphen is de centrale locatie in de stad. Vanuit de Houtwal zwemmen de deelnemers in de Grote Gracht, fietsen ze langs de IJssel en lopen ze een afwisselend parcours door de stad. 

Het doel van de Triatlon Zutphen is om gevorderde, maar vooral ook recreatieve sporters, ervaring op te laten doen met deze mooie sport. Het is mogelijk om aan een 1/8ste triatlon mee te doen (500m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen), een 1/16de afstand (250m zwemmen, 10 km fietsen, 2,5km hardlopen) of aan een teamversie mee te doen, waarbij drie deelnemers ieders een discipline voor hun rekening nemen. Opgeven voor de Triatlon Zutphen kan via de website www.triatlonzutphen.nl. In de aanloop naar de triatlon worden er nog een aantal leuke clinics georganiseerd. Houd hiervoor de Facebookpagina in de gaten.

Tot slot wil de organisatie nog een oproep doen voor vrijwilligers. Enthousiastelingen kunnen zich opgeven op het volgende e-mailadres: sec.triatlonzutphen@gmail.com. Het is een mooie manier om een bijdrage te leveren aan dit unieke evenement.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant