Taka Tuka filmteam, cameraman Arya Jalili (middenvoor). Foto: Ine Kamp

Taka Tuka filmteam, cameraman Arya Jalili (middenvoor). Foto: Ine Kamp

Jongeren nemen film op in de binnenstad

Algemeen

ZUTPHEN - Misschien heeft u ze zaterdag wel zien lopen; de jongeren van Theaterproject Taka Tuka waren overal te vinden voor de scènes die ze aan het opnemen waren voor hun nieuwe voorstelling.

’s Ochtends beklommen zij de Walburgistoren en in een nis van de kerk stonden zij in een rij te wachten op hun eerste opdracht. ’s Middags was de bibliotheek aan de beurt waar de jongeren op zoek moesten naar een gouden cheque. Boven bij de Wijnhuistoren kregen de jongeren de opdracht om op het terras bij Camelot het Wilhelmus te zingen. “Dat was de moeilijkste scène vandaag, maar het was eigenlijk best leuk achteraf”, zegt Floor Steetsel die er ook aan moest geloven. 

De filmscènes zijn onderdeel van de voorstelling ‘Game Over’ waarin we Taylor volgen die zijn problemen -vluchten uit het thuisland en een zieke moeder- wil vergeten en alleen nog maar aan het gamen is. Hij komt in een VR game terecht en dit spel bestaat uit opdrachten doen in de binnenstad van Zutphen. 

Projectleider en regisseur Inès Kok vertelt: “Aan het einde van de middag wilden we bij het Stadsmuseum filmen, maar door de muziek van de Veteranendag, moesten we dat uitstellen. We vroegen of we bij het Hampshire hotel deze scène mochten doen en we kregen een prachtige schilderijzaal tot onze beschikking. Ook mochten de jongeren foto’s maken in de legervoertuigen en de Macarena dansen voor het stadhuis. Zo zat deze dag eigenlijk vol met leuke verrassingen en lieve mensen die deuren voor ons openden en ons hun plekken toevertrouwden. Ik moest denken aan de nieuwe Cultuurnota waarin staat dat cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn, nou dat Zutphen daar een geschikte stad voor is, dat heeft zij vandaag meer dan ooit bewezen.”

Voorstelling
De voorstelling, gespeeld op 15 juli, wordt afgewisseld met film, theater, live muziek en dans. De hele productie is door de jongeren zelf bedacht en gemaakt. Met dank aan de Techniekfabriek wordt in de hal van de oude Reesink loods het stuk opgevoerd, deze plek is al een beleving op zich. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Taka Tuka is een theaterproject voor jongeren uit het AZC en (Waterkwartier) Zutphen. Tickets en info: www.verzien.nl/gameover.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant