Ruben Bleumink achter de balie van zijn fietsenzaak aan de Spittaalstraat in Zutphen. Foto: Rudi Hofman

Ruben Bleumink achter de balie van zijn fietsenzaak aan de Spittaalstraat in Zutphen. Foto: Rudi Hofman 

Fietsenzaak in Warnsveld sluit door tekort aan werkplaatspersoneel

Algemeen

Eigenaar Ruben Bleumink en zijn team richten zich voortaan volledig op Zutphense vestiging

Door Rudi Hofman

WARNSVELD/ZUTPHEN - Klanten van Profile Bleumink in Warnsveld kunnen sinds zaterdag niet meer naar de fietsenzaak aan de Runneboom. Door een gebrek aan gekwalificeerd werkplaatspersoneel hebben eigenaar Ruben Bleumink en zijn vrouw Petra met pijn in het hart moeten besluiten deze vestiging te sluiten. Bleumink en zijn team gaan zich nu volledig richten op de winkel aan de Spittaalstraat in Zutphen. Ruben benadrukt dat klanten uit Warnsveld gebruik kunnen blijven maken van de haal- en brengservice. Die is vorig jaar ingevoerd toen de winkel in Warnsveld vanwege corona een half jaar dichtzat. Bovendien is de afstand tussen de Runneboom en Spittaalstraat slechts 2,5 kilometer dus alleszins te overzien.

Ruben Bleumink kampte de afgelopen periode met een zeer lastig dilemma. Moet je een prima lopende fietsenwinkel koste wat kost overeind willen houden terwijl je simpelweg over te weinig handjes beschikt om alle werkzaamheden goed te kunnen blijven uitvoeren? Ruben (41) concludeerde eerder deze maand dat het onverantwoord was langer door te gaan in Warnsveld: “We hebben het hartstikke druk, maar op een gegeven moment moet je voor je mensen, je team kiezen. Door het personeelstekort kunnen we er beter voor zorgen dat het in één winkel goed gaat dan op twee plekken niet goed. Ik vind het heel jammer naar de klanten toe en daarom hebben we het in Warnsveld ook zo lang mogelijk volgehouden.”

Afgelopen zaterdag draaide Rubens vrouw Petra de deur van Profile Bleumink aan de Runneboom definitief op slot. Petra had de laatste tijd veelvuldig in de winkel in Warnsveld gestaan. Aanvankelijk werkte hier drie personen, maar na een verhuizing en een carrièreswitch was er hiervan nog maar eentje overgebleven. Deze monteur maakt de overstap naar Zutphen. 

Chronisch tekort
Ruim een jaar lang heeft Ruben op alle mogelijke manieren geprobeerd goede monteurs te vinden om dit gat op te vullen, maar zijn zoektocht leverde niets op. Het is volgens hem ontzettend lastig werkplaatspersoneel te vinden dat én goed is in het monteren van fietsen, alles weet over e-bikes én ook nog eens verstand heeft van computers. De verwachting is dat dit chronische tekort in de fietsbranche nog zeker een jaar of vijf aanhoudt. 

Toen Ruben dit hoorde, wist hij dat er niets anders opzat dan zijn zesenhalf jaar geleden geopende winkel in Warnsveld te sluiten. De fietsen die daar stonden, zijn enkele weken geleden al naar de Zutphense vestiging overgebracht en ook veel onderdelen en accessoires hebben deze verhuizing inmiddels achter de rug. Profile Bleumink zit sinds 2001 aan de Spittaalstraat en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een 700 vierkante meter grote zaak met een heel breed assortiment. 

Mountainbikes
Naast fietsen en e-bikes van een groot aantal merken (een klein deel is tweedehands) bestaat het aanbod onder meer uit fietskleding, schoenen, helmen en alle denkbare accessoires. De in coronatijd enorm gestegen vraag naar mountainbikes en racefietsen heeft ertoe geleid dat Ruben momenteel geen enkele mountainbike op voorraad heeft en slechts enkele racefietsen. Hij hoopt dat deze situatie komend najaar verbetert. Het team van Profile Bleumink Zutphen bestaat uit negen fulltimers, drie parttimers en een weekendhulp.


profiledefietsspecialist.nl/fietsenwinkel/profile-bleumink-de-fietsspecialist-zutphen

Profile Bleumink aan de Runneboom in Warnsveld is sinds zaterdag permanent gesloten. Eigenaar Ruben Bleumink en zijn vrouw Petra hebben dit moeilijke besluit vanwege een gebrek aan gekwalificeerd personeel moeten nemen. Foto: Petra Bleumink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant