Afbeelding
Foto: PR

4 tips om in de zomer in Zutphen van je tuin te genieten

Partnerbijdrage

In de zomer vormt je tuin de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het zonnetje. Of je nu in Zutphen woont of ergens anders; het is belangrijk om je buitenruimte optimaal te benutten. In dit artikel delen we vier tips om je tuin zomerklaar te maken. Al deze tips helpen je om het meeste uit je tuin te halen en volop te genieten van de zomer.

Ga voor een buitenkeuken

De eerste tip die we je mee willen geven om tijdens de zomer in Zutphen van je tuin te genieten, is om voor een buitenkeuken te gaan. Je wil immers zoveel mogelijk tijd in je tuin spenderen wanneer het weer aangenaam is, en met een buitenkeuken maximaliseer je het aantal uren dat je buiten te vinden bent. Er zijn daarbij allerlei soorten buitenkeukens te vinden, waardoor je altijd een goede optie tegenkomt. Bij plekken als een buitenkeuken outlet is het vaak vrij eenvoudig om aan een goede deal te komen.

Creëer schaduwrijke plekken

Hoewel het heerlijk is om te genieten van de zon, is het ook belangrijk om schaduwrijke plekken in je tuin te creëren. Dit zal je helpen om het buiten comfortabel te houden, zelfs tijdens de piekuren van de zon. Denk aan het plaatsen van een pergola, het installeren van een zonnescherm, of het planten van grote bomen. Het creëren van schaduwrijke plekken stelt je in staat om te ontspannen zonder je zorgen te maken over verbranding door de zon. Bovendien zorgt het voor een aangename plek om te ontbijten, te lunchen of te dineren in de buitenlucht, terwijl je geniet van de schoonheid van je tuin.

Plant kleurrijke struiken en bloemen

De derde tip voor een zomerse tuin in Zutphen is het planten van kleurrijke struiken en bloemen. Dit zorgt niet alleen voor een levendige uitstraling, maar trekt ook verschillende soorten vogels en vlinders aan, wat bijdraagt aan een dynamische en natuurlijke omgeving. Kies hierbij voor planten die bloeien in verschillende seizoenen zodat je tuin het hele jaar door kleurrijk blijft. Denk bijvoorbeeld aan hortensia’s, rozenstruiken of lavendel. Raadpleeg je lokale tuincentrum voor advies over de beste planten voor jouw unieke tuinomstandigheden.

Kies voor comfortabele tuinmeubilair

Het laatste punt om te overwegen bij het inrichten van je tuin voor de zomer is het kiezen van comfortabel tuinmeubilair. Het is belangrijk om meubilair te hebben dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en tegelijkertijd comfort en stijl biedt. Of je nu houdt van loungen, dineren of zonnebaden; er zijn tal van opties beschikbaar. Denk dan aan ligstoelen, tuinbanken, schommelstoelen, of een stijlvolle eettafel voor buiten. Door comfortabel meubilair te kiezen, geniet je optimaal van je tuin tijdens de warme zomermaanden.

Dit artikel wordt u aangeboden door Buitenkeukendeal B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld