Afbeelding
Foto: PR

Klus-, opslag- en afvalcontainers: een slimme oplossing in opvallend veel situaties

Partnerbijdrage

Je zou het bijna een containerbegrip noemen: de container. Je vindt deze stalen opslagmiddelen op meer plekken dan je denkt. Of deze nu voor een klus, het afval dat daarbij vrijkomt of tijdelijke opslag van huisraad dient. Maar soms zie je ze zelfs als woning of een pop-upstore op een festival. Wat een uitvinding eigenlijk! Vijf voorbeelden waarbij deze oersterke hulpmiddelen gebruikt worden. 

Afval duurzaam afvoeren

Er is geen klusser of verbouwer meer die zonder afvalcontainer kan. Ze zijn snel en simpel te huren in alle denkbare afmetingen. Even zoeken op de termen Container huren online biedt het nodige gemak. Na inname van de afvalcontainer wordt al het puin en andere afval, meer dan ooit, uitgezocht op recyclebaarheid. Dat is een fijne bijkomnstigheid tijdens je tuinverbouwing of metamorfose van je woning, je wordt als het ware ontzorgd. 

De talloze functies van een opslagcontainer

Na het intikken van dezelfde zoekterm zie je tevens de talloze mogelijkheden die opslagcontainers bieden. Ze vormen een veilige haven voor huisraad voor de duur van een verbouwing, en ook bij verhuizingen komen ze van pas. Het is bij een makeover van een huis of bedrijfspand geen uitzondering als er zowel een afval- als een opslagcontainer naast het pand staat. 

Scheidingen, faillissementen en transportmiddel bij emigraties

Bij overzeese emigraties wordt de zeecontainer ingezet als verhuisservice, zo zien we regelmatig in Ik Vertrek. De reguliere opslagcontainer biedt soelaas in elke situatie dat er spullen voor onbepaalde tijd veilig gestald moeten worden. Dat zijn soms minder leuke gelegenheden, zoals faillissementen en scheidingen. Er gaat een zwaar slot op en meestal staan deze containers op beveiligde terreinen. 

Tiny houses, al sinds eind vorige eeuw

Eind vorige eeuw zagen we ze bijvoorbeeld in Amsterdam-Noord opduiken: containers als woning, voor met name studenten. Die zijn meestal allang blij met welke soort ruimte dan ook, zolang het maar dichtbij de studie en de binnenstad is. Wonen in opgestapelde containers komt nog steeds voor, al kiezen natuurliefhebbers voor een container op een aangekocht stukje grond: ze bewonen deze als tiny house. Het is een omslag van denken als het om materialisme gaat: weinig spullen, veel ruimte. 

Hippe blikvanger op festivals

Op popfestivals zoals Lowlands is de opslagcontainer al jaren vaste gast. Hij doet dan dienst als mini-zaaltje voor een intiem optreden of een pop-up winkeltje of toonzaal voor kunst. In zulke gevallen is een tent geen optie en worden er door de organisatoren containers gehuurd. De container is dus behalve handig tegenwoordig uitermate hip, mede vanwege de industriële uitstraling. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Praxis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld