Afbeelding van Pexels via Pixabay

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Alles over olijfgroene keukens

Partnerbijdrage

Wil je graag een groene keuken, maar wil je geen hele opvallende combinatie? Misschien is een olijfgroene keuken wel iets voor jou. Deze kleur is wat zachter en neutraler dan andere groentinten. Hierdoor valt de kleur wat minder op en heeft het een wat ingetogenere uitstraling. Wil je graag meer weten over olijfgroene keukens en de mogelijkheden ervan? Wij vetellen je er alles over.

Olijfgroen toepassen in je keuken

De kleur olijfgroen kun je op verschillende manieren terug laten komen in je keuken. Er zijn bijvoorbeeld diverse fronten in de kleur olijfgroen, hier wordt dan ook vaak voor gekozen. Daarnaast, je zal het misschien niet verwachten, kun je ook kiezen voor olijfgroene werkbladen. Zo zijn er kunststoffen werkbladen, maar ook natuurstenen en keramieken olijfgroene werkbladen. Wanneer je voor een olijfgroene keuken kiest kun je dus voor een volledig olijfgroene keuken gaan, of de fronten of het werkblad combineren met een andere kleur.

Combineren met andere kleuren en materialen

Olijfgroen heeft een wat neutralere uitstraling dan de meeste kleuren en kun je hierdoor goed combineren met andere kleuren en materialen. Je kunt aan kleuren denken als wit, grijs of zwart. Maar ook beige of taupe kan een prachtige combinatie vormen. De materialen waar veelal voor gekozen wordt zijn marmerlook, houtlook en natuursteen. We zien vaak dat de werkbladen van een van deze materialen zijn, welke gecombineerd worden met olijfgroene fronten. Maar je kunt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld houtlook fronten en een olijfgroen werkblad kiezen.

Verschillende keukenstijlen

Je kunt met olijfgroene keukens voor verschillende keukenstijlen kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een moderne keuken en kies voor olijfgroene fronten, een donker werkblad en mat zwarte accenten. Creëer een luxe keuken en combineer olijfgroene fronten met een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. Past een design keuken en ga voor een volledig olijfgroene keuken met Gun Metal accenten. Daarnaast kun je ook een landelijke, nostalgische of industriële keuken samenstellen. Met een olijfgroene keuken kun je dus alle kanten op, net wat jij mooi vindt en wat bij je past.

Het samenstellen van je olijfgroene keuken

Als je een nieuwe keuken gaat samenstellen, begin je vaak bij het uitzoeken van de kleuren en materialen van je fronten en het werkblad. Bij een olijfgroene keuken kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor een olijfgroen werkblad of olijfgroene fronten en dit combineren met een andere kleur. Of kies bijvoorbeeld voor twee kleuren fronten en geef de bovenkasten of het eiland een andere kleur dan olijfgroen. Als je deze combinatie hebt gemaakt kun je de kleur van de spoelbak, kraan en eventuele grepen erbij zoeken. Bij olijfgroen is een combinatie met mat zwart of gun metal prachtig, maar ook goudkleurig of rvs kan heel mooi zijn. Je moet dus best wel wat keuzes maken bij het samenstellen. Bij de meeste keukenwinkels kun je een afspraak maken en word je in de winkel geholpen door een adviseur. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Kitchen4All. Daar word je geholpen door deskundige en onafhankelijke adviseurs die je van A-Z helpen.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Kitchen4all.nl. het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld