Manueeltherapeut voor het losmaken van de enkel en voet

Manueeltherapeut voor het losmaken van de enkel en voet

Foto: PR

Beter Bewegen door nieuwe aanpak in Zutphen en Apeldoorn. VoetFlex Podotherapie combineert manueeltherapeut en correctiezolen.

Zorg

Dit jaar heeft VoetFlex Podotherapie twee nieuwe filialen geopend: een in Apeldoorn en een in Zutphen. Niko Hartz, podotherapeut-plus, zegt hierover “De afgelopen 7 jaar heb ik een unieke en beproefde methode toegepast bij sporters en wandelaars met pijnklachten in voet, knie, heup of onderrug. De meeste van de door mij behandelde patiënten zijn binnen 6 weken na de eerste behandeling pijnvrij of de pijn is aanzienlijk afgenomen. Deze kennis wil ik graag toepassen in Zutphen en omgeving”.

De methode

Niko Hartz over de vrij unieke methode binnen podotherapieland: “Tijdens het onderzoek kijk ik naar het hele lichaam en zoek naar de achterliggende oorzaken. Dit zijn vaak blokkades in de gewrichten van voet en enkel. Ik pas manuele therapie toe om deze blokkades op te lossen. Patiënten kunnen hierdoor weer stabiel en goed hun voeten afwikkelen. Dit e­ffect wordt versterkt door podotherapeutische zolen. Door deze aanpak verdwijnen pijnklachten snel en structureel”. Ook in het geval van Fasciitis Plantaris of Hielspoor helpt deze aanpak goed. Hielspoor komt vaak voor bij wandelaars en sporters. Aanvullend geeft de podotherapeut oefeningen mee. Hierdoor verdwijnt de klacht vaak al binnen 5-6 weken.

Pijn in onderrug vaak door geblokkeerde grote teen 

Bij mensen met een functioneel geblokkeerd grote teengewricht komt pijn in onderrug vaak voor. Onderrug pijn zit vaak op de hoogte van L4-L5. Een stijf grote teengewricht tijdens het lopen, ook wel functionele hallux limitus genoemd komt door een gewrichtsblokkade in enkel en of voet. Deze

laatste blokkade wordt gecompenseerd door het naar voren buigen van de rug tijdens de afzet van de grote teen van de grond, met als gevolg instabiliteit van de rug tussen L4-L5 en compressiedruk op de tussenwervelschijf aldaar. Bovendien komt door de verstijving van de grote teen tijdens het lopen het been niet goed van de grond, zodat de Psoas spier te hard moet trekken om het been van de grond te krijgen. Deze hecht aan op de ruggengraat bij L1-4. Dit veroorzaakt verdraaiingen in de rug met als gevolg het scheuren van de tussenwervelschijf op L4-L5 niveau. Dit geeft hernia-achtige onderrug klachten.

Bovendien veroorzaakt een stijf grote teen gewricht een verkeerde afzet van de voet met als gevolg een scheve grote teen of hallux valgus.

Meer informatie

Voor meer informatie en het maken van een online afspraak zie: voetfex.nl.

Telefoon: 055 4560105 (ma.-vr. van 8.00-18.00 uur)

Openingstijden en adres Zutphen: dinsdagmiddag Adres: Basic Fit, Dreef 10.

Openingstijden en adres Apeldoorn: woensdagmiddag Adres: Gezondheidscentrum de Groene Hoven, Marconiestraat 45.

Dit artikel wordt u aangeboden door Voetflex. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld