Dansgroep De Hoolter Daansers tijdens de open middag. Foto: De Lemmerië

Dansgroep De Hoolter Daansers tijdens de open middag. Foto: De Lemmerië

Dansplezier op open dag van De Lemmerië in Noorderhaven

Zorg

ZUTPHEN - Zaterdag 17 september was het van 12.00 tot 16.00 uur open dag op De Lemmerië in Zutphen. Verwanten, omwonenden en overige relaties waren van harte welkom om een kijkje te nemen in de woningen en bij de dagbestedingslocaties op de begane grond. Ondanks de flinke buien tussendoor was er volop belangstelling en een vrolijke feestelijke sfeer.

Aanwezigen konden tijdens de open dag op een aantal momenten mee met een rondleiding door het pand. Naast een indruk van de dagbestedingsplekken kregen aanwezigen op deze manier ook een idee van de woningen op de eerste tot en met de vierde verdieping. Op de binnenplaats op de begane grond was er ook een optreden van de boerendans groep De Hoolter Daansers. Cliënten, medewerkers en verwanten dansten enthousiast mee met de boerendansgroep en iedereen genoot van de lekkere hapjes van de catering.

Woon- en dagbesteding
De Lemmerië is één van de woon- en dagbestedingslocaties van Zozijn, die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel en er is voor kinderen en jongeren met opgroei- en opvoedvragen. De Lemmerië is gevestigd in de wijk Noorderhaven, tegenover de jachthaven in Zutphen. Het complex heeft 51 appartementen voor cliënten van Zozijn. Daarnaast zijn er op de begane grond verschillende vormen van dagbesteding. Zo is er atelier Warempel. Dit is een creatieve werkplaats en tevens winkel, waar allerlei kunstobjecten, maar ook toegepaste kunst wordt gemaakt zoals kralengordijnen, hangers, borden et cetera. Ook is er de Wasbar. Cliënten verzorgen hier de was voor bewoners in het complex. Het idee is dat dit in de toekomst ook toegankelijk wordt voor klanten vanuit de wijk die hier hun was willen laten doen. Op de hoek is een koffiebar gevestigd die eveneens op korte termijn zal openen. Hier kunnen bezoekers straks genieten van een kop koffie, thee of een ander drankje, met iets lekkers erbij.

Twee jaar geleden is het pand officieel in gebruik genomen. Vanwege corona was het destijds niet mogelijk om de opening samen met de bewoners feestelijk te vieren. Op 17 september is dit alsnog op een feestelijke manier gebeurd.

De Lemmerië, regiokantoor Zozijn in Zutphen. Foto: Ronald Auée

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld