De coaches van Centrum Volledig Leven die een vaste werkplek hebben aan de Hanzeweg. Foto: Meike Wesselink
De coaches van Centrum Volledig Leven die een vaste werkplek hebben aan de Hanzeweg. Foto: Meike Wesselink

Interactieve open dagen Centrum Volledig Leven

Zorg

ZUTPHEN - Je kunt je komend weekend, 10 en 11 september eindeloos verdiepen bij Centrum Volledig Leven aan Hanzeweg 6. Tussen 9.00 uur en 18.00 uur geven tweeëntwintig coaches een inkijkje in hun vak middels lezingen, workshops of proefsessies. De achtergrond van de coaches is gedegen maar divers. Toch zit er ook een duidelijke verbinding tussen wat de coaches in Centrum Volledig Leven allemaal bieden. Oprichter Anne-Marie Hamming: “Het gaat over bewustwording. Waarmee je ook bezig bent, het gaat om dat je er in al je volledigheid bent, met heel je hoofd, hart en lijf.” Een greep uit de vijfentwintig te volgen workshops. Overigens ben je ook welkom op de open dag voor enkel een kop koffie of thee met iets lekkers.

Door Meike Wesselink

Kristel Severin is relatietherapeut maar vindt dat begrip te beperkt. “Een relatie kan ook de verstandhouding tussen jou en jouw werkgever betreffen. Waar het in feite om gaat is dat jij je bewust wordt van wat er in jouw systeem gebeurt als je in relaties steeds aanloopt tegen dezelfde patronen. De workshop die ik het weekend geef heet Autonomie en Verbinding. Je krijgt een inleiding over hoe je in verbinding kunt zijn met heel jouw autonomie. De workshop is ook geschikt voor professionals.”

Kom in je Lijf, heet de workshop die Maus Weijenberg geeft. Als Rebalancing coach heeft Maus weliswaar woorden nodig om kennis te maken met haar cliënten maar zonder woorden en met aanraking, word je je vervolgens bewust van wat er allemaal in jouw lijf gebeurt. In stilte. Met aanraking, massagetechnieken en meditatie ga je groepsgewijs aan de slag tijdens de open dagen.

Ook Heidi van Nieuwenhoven maakt als shiatsu-masseur gebruik van technieken die ook therapeutisch werken maar ook yoga, training en dans zijn veel gebruikte vormen die Heidi toepast. Tijdens het volgen van vele opleidingen en trainingen, ontdekte Heidi de zes aanrakingen. Door een specifieke aanraking kun je een beperking van jezelf als het ware transformeren in een kwaliteit. Hierover geeft Heidi een inleiding.

Sebastiaan van Zaanen is gecertificeerd trainer in drie vormen van Oosterse krijgskunst: Tai Chi Chuan, Wing Chun Kung Fu en Chi Kung. Een combinatie van deze drie uitingsvormen wordt Dao Lu genoemd dat zoiets betekent als de natuurlijke weg. Tijdens de workshops maak je kennis met deze disciplines en ontdek je de verschillen tussen het fight-, flight- en freeze mechanisme. Hoe kun je handelen vanuit je kern?

Met haar dansachtergrond en verdieping in spiritualiteit heeft Lizelot de Stigter een aantal bewegingsmeditaties ontwikkeld, Moving into Unity, die ze tijdens de open dagen toelicht. Om te ontdekken wie of wat je bent, kijk je eerst naar wat er al is. Door de tegenstellingen in jezelf te belichamen, kun je deze ook met elkaar verbinden en dit in alle volledigheid toepassen in je dagelijkse leven.

Anita van den Berg is heldervoelend en –wetend. Voor Anita is het belangrijk haar kracht in te kunnen zetten op momenten dat het gewenst is. Over ‘anderen’ zou ze nooit zonder toestemming een reading houden. “Als je eenmaal de aanknop hebt gevonden, dan weet je ook waar de uitknop zit”, legt Anita nuchter uit. Vanuit het principe ‘alles is energie’ ontvangt ze boodschappen die altijd passend zijn in het vraagstuk waarmee jij zit. Tijdens de workshop geeft Anita verheldering op jouw vraag. Je kunt daarbij iets persoonlijks meenemen.

Als transformatie-, drama- en psychosociale therapeut gebruikt Anne-Marie Hamming verschillende instrumenten in het bewustwordingsproces van haar cliënten. Door onder meer dans, spel of opstellingen toe te passen, daagt Anne-Marie jou uit om zelf te ervaren en te onderzoeken. Ook voor professionals biedt Anne-Marie verschillende trainingen en intervisies. Tijdens de lezing op de open dagen gaat Anne-Marie verder in op innerlijk leiderschap. Ook geschikt voor professionals dus. Gegrondheid staat ook hier aan de basis van jouw verdere ontwikkeling.

Voor de kortere workshops wordt een vrije bijdrage van vijf euro gevraagd, de sessies zijn voor 10 euro te volgen. Beide openingsdagen worden feestelijk afgesloten met een dans. 

Om zeker te zijn van een plekje bij de workshops, is het handig om je op te geven. Dit kan via de onderstaande site waar ook het volledige programma te vinden is.


www.centrumvolledigleven.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld