Rolf de Folter (m) neemt het bord aan van de SP, in het bijzijn van verontruste inwoners. Foto: PR
Rolf de Folter (m) neemt het bord aan van de SP, in het bijzijn van verontruste inwoners. Foto: PR

SP vraagt nieuwe ziekenhuisbaas te tekenen voor behoud volwaardig ziekenhuis

Zorg

ZUTPHEN - Op de eerste officiële werkdag van Rolf de Folter, de nieuwe ziekenhuisbaas van het Gelre, was de SP samen met verontruste inwoners aanwezig om de nieuwe bestuurder een ‘hart voor de zorg’ aan te bieden, met daarop de vraag of hij net zoals het personeel en patiënten zich volledig in zou zetten voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen. De topman kwam wel naar buiten om het bord aan te nemen, maar het zetten van een handtekening voor volledig behoud zat er niet in.

“Het verbaast me niet dat hij geen handtekening wou zetten”,’ stelt SP-raadslid Gert Müller. “Momenteel bezuinigen zorgverzekeraars keihard op streekziekenhuizen. Zo staat ook ons ziekenhuis door hen onder druk om afdelingen te sluiten. Hij had de keuze om aan de kant van die verzekeraars te gaan staan, of aan onze kant te gaan staan.”

Met de bezuinigingen doelt het socialistische raadslid op de keuze van zorgverzekeraars om lokale ziekenhuizen af te bouwen tot poliklinieken of te kiezen voor algehele sluitingen van locaties, vaak tegen de wil van het personeel en de patiënten in.

“Daarom staan wij hier vandaag”, gaat Müller verder. “Omdat deze interim-voorzitter in zijn vorige functies zelf heeft meegewerkt aan die keiharde bezuinigingen en dat hier mogelijk ook gaat doen.” De hoop blijft bij hem dat de sluitingsplannen de prullenbak in gaan en het ziekenhuis in Zutphen een volwaardig ziekenhuis blijft. “Zutphen blijft als het aan de SP en de inwoners van de regio ligt een volwaardig ziekenhuis met Intensive Care, Spoedeisende hulp en kraamzorg.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld