Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Fitte benen dagen bij Schmidt Medica

Zorg

ZUTPHEN - Vrijdag 17 juni was de eerste fitte benen dag bij Schmidt Medica een groot succes! Veel bezoekers hebben een goed beeld gekregen over hoe fit hun benen zijn.

Om je benen fit te houden is sporten een must! Speciaal voor tijdens het sporten zijn er sportkousen met compressie. Door deze compressie krijg je een optimalisering van de zuurstofvoorziening in de spieren en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd, hierdoor houdt je het bewegen langer vol en herstellen je benen sneller. Dus minder spierpijn! De compressie in sportkousen zorgt tevens voor meer stabiliteit in gewrichten, pezen en banden. Daarmee verminderen ze het risico op blessures. Sportkousen zijn ademend en vochtregulerend en voorkomen allerlei medische kwaaltjes, zoals shin splints, blaren, achillespeesontstekingen en spataderen. Gebruik dus sportkousen met compressie en behaal betere prestaties met fittere benen.

Behalve tijdens het sporten kan men in het dagelijks leven ook last hebben van beenklachten. Er zijn veel mensen die wel eens last hebben van nachtelijke krampen in hun benen, dikke enkels, rusteloze benen, verkleuringen of zichtbare spataderen. Wie dit herkent of twijfelt aan de conditie van de benen, kan langskomen tijdens de fitte benen dagen bij Schmidt Medica. 

Op vrijdag 24 juni en 8 juli organiseert Schmidt Medica nog een inloopmiddag. Men is vrijblijvend en zonder afspraak van harte welkom. Loop gerust binnen en krijg een gratis consult met een VAATscan, deze meet de pompkracht en terugstroom van bloed in deaderen. Zo komen eventuele afwijking snel en pijnloos aan het licht. Tijdens dit consult krijgt men gelijk een deskundig advies.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld