Vrijwilligers Erica Maquine en Willeke van Veen, vrijwilligers bij Zorggroep Sint Maarten sinds 2016 en 2013, zijn het vrolijke duo van de naai- en verstelservice bij de Polbeek. Foto: PR
Vrijwilligers Erica Maquine en Willeke van Veen, vrijwilligers bij Zorggroep Sint Maarten sinds 2016 en 2013, zijn het vrolijke duo van de naai- en verstelservice bij de Polbeek. Foto: PR

ROC-studenten brengen artistieke ode aan vrijwilligers met reizende foto-expositie ‘Bijzonder mens’

Zorg

ZUTPHEN - Een elftal getalenteerde studenten van de fotografie opleiding van het ROC van Twente heeft het afgelopen jaar diverse vrijwilligers van Zorggroep Sint Maarten op de gevoelige plaat gezet. Het resultaat van deze bijzondere ontmoeting tussen jong en oud is te zien in de reizende foto-expositie ‘Bijzonder Mens’ die alle locaties van de Zorggroep aandoet. De expositie is van 25 juni tot 7 juli te zien bij locatie Polbeek, van Dorenborchstraat 1 Zutphen.

Jaar van de Vrijwillige inzet
De expositie vloeit voort uit het Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet, waarin ook binnen de Zorggroep het afgelopen jaar met diverse activiteiten is stilgestaan bij de belangrijke waarde die vrijwilligers hebben in onze samenleving. Om vrijwilligers in de spotlights te zetten is de samenwerking gezocht met fotografie studenten van het ROC van Twente.  

Gedeelde passies
De studenten brachten voor hun eindopdracht een ‘bijzonder persoon’ in beeld. Jong en oud gingen met elkaar in gesprek en kwamen er soms achter dat ze dezelfde passie delen. Er vonden vervolgens echte fotoshoots plaats op diverse locaties van de Zorggroep in Twente. Hierin gaven de studenten op creatieve wijze een gezicht aan de vrijwilligers en hun talenten. Het resultaat is een prachtige expositie geworden die de komende maanden rondreist langs alle locaties van de Zorggroep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld