Philip (4) overhandigt namens de Junior Kamer Zutphen de cheque aan de Stichting Hartekind. Foto: PR

Philip (4) overhandigt namens de Junior Kamer Zutphen de cheque aan de Stichting Hartekind. Foto: PR

Junior Kamer Zutphen steunt hartekinderen

Zorg

ZUTPHEN – In Nederland zijn meer dan 25.000 kinderen met een hartafwijking. De stichting Hartekind spant zich in om hun overlevingskansen te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Junior Kamer Zutphen steunt dat doel van harte en heeft daarom met verschillende acties geld opgehaald. Nu heeft de club een cheque van 3.250 euro overhandigt aan de stichting.

Wie hoort dat het hartje van zijn kind niet helemaal gezond is, gaat een onzekere tijd vol zorgen tegemoet. Deze kinderen hebben vaak beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen of opgelopen hersenschade en hun levensverwachting is daardoor ook korter. Jaarlijks overlijden 150 ‘hartekinderen’; bij kinderen onder de vijftien jaar is een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1. De stichting Hartekind financiert onderzoek en geeft voorlichting aan ouders. Daarnaast organiseert en ondersteunt de stichting evenementen en initiatieven om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. 

Acties
Het was Philip (4) die namens de Junior Kamer Zutphen de cheque mocht uitreiken. Philip is zelf een ‘hartekind’ en de zoon van een van de leden van Junior Kamer Zutphen. De leden van Junior Kamer Zutphen, onderdeel van Junior Chamber International (JCI), werden door het verhaal van Philip en zijn zeldzame hartafwijking geraakt en hoorden via zijn vader van deze stichting. Vanuit hun wens iets goeds te willen doen voor de maatschappij, besloten zij geld in te zamelen voor de stichting Hartekind. Met diverse acties in de afgelopen twee jaar zijn ze daarin geslaagd, met als hoogtepunt een wijnactie afgelopen zomer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant