Afbeelding

Alzheimer Café over veranderd gedrag bij dementie

Zorg

ZUTPHEN -  Op woensdag 16 maart van 19.30 tot 21.00 uur (inloop 19.00 uur) is iedereen van harte welkom in het Alzheimer Café in Het Bornhof, Hobbemakade 246. Het onderwerp van die avond is: ‘Veranderd gedrag bij dementie’.

Iemand die dementie heeft, kan ander gedrag laten zien. Soms trekt iemand zich terug, komt tot niet meer, is verdrietig, of juist boos en snel geïrriteerd. Vaak is het ander gedrag dan je gewend bent van je naaste. Wat betekent dit gedrag en hoe kun je er mee omgaan? Mevrouw Evelyne Prosé, psycholoog in de ouderenzorg, komt hier over vertellen.

Tijdens deze avond blijven de basisregels van kracht, conform de RIVM richtlijnen, waarmee zorg gedragen wordt voor de veiligheid en gezondheid van de vrijwilligers en de bezoekers.

In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten.  Tijdens de informele bijeenkomst, krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen. 

Online contact
Als men interesse heeft in de nieuwsbrief, kan men een mail sturen naar: alzheimercafe.zutphenvorden@alzheimervrijwilligers.nl. Als men behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kan men gratis bellen naar De DementieLijn. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088.  Meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant