Afbeelding

Bronsbergen op weg naar permanente bewoning: gemeente Zutphen akkoord

Wonen

ZUTPHEN - Het college van burgemeester en wethouders van Zutphen heeft in haar recente vergadering ingestemd met een voorstel tot transformatie van Recreatiepark Bronsbergen van recreatie naar wonen. Dit besluit biedt een oplossing voor de al jaren gedoogde permanente bewoning op het park.

Recreatiepark De Bronsbergen bestaat sinds 2000 en omvat 207 vrijstaande bungalows. Veel van deze woningen worden al sinds de bouw permanent bewoond. De gedoogperiode voor permanente bewoning loopt ten einde, en daarom is het wenselijk om een definitieve oplossing te vinden.

Uit een verkennend rapport blijkt dat de transformatie naar wonen kans van slagen heeft. Voordat deze daadwerkelijk kan plaatsvinden, zijn vervolgacties en -onderzoeken nodig, zoals het onderzoeken van de invloed van bedrijven op het park en maatregelen omtrent veiligheid.  

Een intentieovereenkomst met de bewoners zal duidelijkheid scheppen over de voorwaarden en kosten voor de vervolgprocedure. Het college benadrukt dat het wijzigen van het Omgevingsplan tijd kost en dat daarom het huidige gedoogbeleid wordt verlengd. 

Het gemeentebestuur ziet deze verandering als een manier om een definitieve oplossing te bieden voor de situatie op Recreatiepark Bronsbergen. Voordat het park echt verandert, moeten er nog veel beslissingen genomen worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant