V.l.n.r.: Vestigingsmanager Mark Heutinck, bewoner Ad en wethouder Eva Bosinkel. Foto: Jolanda van Velzen

V.l.n.r.: Vestigingsmanager Mark Heutinck, bewoner Ad en wethouder Eva Bosinkel. Foto: Jolanda van Velzen

Eerste woning ‘aangepakt’ met isolatie-actie gemeente Zutphen

Wonen

ZUTPHEN - Maandag 20 maart werd het eerste huis van de ‘isolatie-actie voor koopwoningen’ aangepakt. Een project waarbij de gemeente 360 huizen helpt met energie besparen.

De eerste woning is van Ad en zijn vrouw. Ad: “Via een tip kwam ik bij de isolatie-actie terecht. Het proces is snel verlopen. In december heb ik ons aangemeld en nu half maart zijn de werkzaamheden al uitgevoerd. We zijn er erg blij mee!”. Wethouder Eva Boswinkel was bij de oplevering van de eerste woning dat geïsoleerd is door de isolatie-actie. Eva Boswinkel: “De eerste koopwoningen van deze actie tegen energiearmoede zijn ondertussen geïsoleerd. We hebben nog mogelijkheden voor meer inwoners. Je hoeft bijna niets zelf te regelen, maar je moet je wel aanmelden!”

Na aanmelding voor de isolatie-actie bezoekt een energiecoach van Zutphen Energie het huis. Aan de hand van een vragenlijst inventariseert de energiecoach alle energie besparende mogelijkheden in de woning. Daarna wordt er gekeken welke maatregelen het meeste energie besparen.

Via een aanbestedingsprocedure konden bedrijven zich inschrijven als uitvoerende partij voor de ‘isolatie-actie voor koopwoningen’. Totaal zijn voor dit project 7 partijen geselecteerd die gedurende dit project werkzaamheden zullen uitvoeren. Bij dit huis heeft Duits Isolatie de werkzaamheden uitgevoerd. Op de vraag waarom zij hebben ingeschreven op de aanbesteding is Mark Heutinck, vestigingsmanager, heel duidelijk: “We vinden het een goede actie dat de gemeente helpt met het verduurzamen van woningen in Zutphen en uiteraard willen wij in onze spreekwoordelijk eigen achtertuin graag woningen helpen isoleren.” 

Meer informatie over de isolatie-actie is te vinden op: zutphen.nl/energie/isolatie-actie-woningen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld