Meneer en mevrouw Kastermans, wethouder Jasper Bloem en afdelingshoofd Risico- Crisisbeheersing VNOG Carla Kats. Foto: gemeente Zutphen
Meneer en mevrouw Kastermans, wethouder Jasper Bloem en afdelingshoofd Risico- Crisisbeheersing VNOG Carla Kats. Foto: gemeente Zutphen

Veilig en zelfstandig blijven wonen voor Zutphense inwoners

Wonen

ZUTPHEN - Onlangs is het project ‘Leefsamen Zutphen’ gestart voor alle zelfstandig wonende 65-plussers in de gemeente Zutphen. ‘Leefsamen Zutphen’ is een dienst die mensen helpt om hun woning en zichzelf veilig te houden met een alarmsysteem van slimme sensoren.

Wethouder Jasper Bloem ging deze week samen met Carla Kats (afdelingshoofd Risico- en Crisisbeheersing) langs bij één van de eerste deelnemers. Tijdens het bezoek overhandigde hij de bewoners een bos bloemen en mocht hij een kijkje nemen in de aangepaste woning.

Wethouder Jasper Bloem: “Het is belangrijk dat onze inwoners veilig en zelfstandig kunnen blijven wonen. Zo lang mogelijk thuis wonen is voor veel mensen een grote wens. Daarbij is het wel belangrijk dat het op een veilige manier kan. Ik ben blij dat onze inwoners hiervoor maatregelen kunnen nemen als zij dat willen.”

Wat is Leefsamen?
Leefsamen is een dienst die mensen helpt om hun woning veilig te houden met een alarmsysteem van bewegingssensoren, rookmelders en een paniekknop. In het geval van een onveilige situatie sturen de sensoren direct een alarm naar de telefoon van een contactpersoon, zoals een familielid of buren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld