Voorzitter van de Stichting Toeristisch Varen, Henk-Jan Bouwhuis, verraste mevrouw Ariane Braam Verkoren uit Rijsenhout dat zij de 12.000e bezoeker was. Foto: Richard Heeringa
Voorzitter van de Stichting Toeristisch Varen, Henk-Jan Bouwhuis, verraste mevrouw Ariane Braam Verkoren uit Rijsenhout dat zij de 12.000e bezoeker was. Foto: Richard Heeringa

12.000e bezoeker bij de Fluisterboten Zutphen

Wonen

ZUTPHEN - Met een feestelijk onthaal ontvingen de fluisterbootschippers afgelopen zaterdag 30 oktober 2021 de 12.000e bezoeker.

Voorzitter van de Stichting Toeristisch Varen, Henk-Jan Bouwhuis, verraste mevrouw Ariane Braam Verkoren uit Rijsenhout (gemeente Haarlemmermeer) dat zij de 12.000e bezoeker was die dit jaar met de fluisterboten ging meevaren. Extra verrassend omdat zij een feestje had georganiseerd voor haar moeder die 80 jaar was geworden. Haar moeder is in Zutphen geboren en vond het leuk haar mooie geboortestad nog eens te bezoeken. 

De voorzitter reikte namens de fluisterbootschippers een fles wijn van Neleman uit Zutphen uit. Daarnaast kregen ze een sixpack met blikken bokbier, in een fraai ontworpen koeltas. Die waren die dag net op de markt gebracht door de Stichting Nationale Bokbierdag Zutphen, onder het motto ‘Blik op de 25ste’. Ook mochten ze een mooie bos bloemen in ontvangst nemen. De schippers zorgden voor een muzikale omlijsting met verschillende liedjes uit de grote voorraad van het schipperskoor. Uiteraard mocht ‘Lang zal ze leven’ niet ontbreken voor de jarige moeder.

Door de coronamaatregelen konden de schippers dit jaar pas vanaf 19 mei beperkt varen met 5 personen in een boot waar normaal 20 personen in kunnen. Vanaf 25 september werden de coronamaatregelen versoepeld. Hierdoor was het toch mogelijk dit jaar de 12.000e bezoeker te ontvangen. Vergeleken met het bezoekersaantal in 2020 (4500), in 2019 (32.000), in 2018 (33.000) is dit een mooi resultaat.

Met de ontvangst van de 12.000e bezoeker is ook het vaarseizoen afgesloten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld