OV-Ambassadeurs maken een proefreis met bus en trein. Foto: PR
OV-Ambassadeurs maken een proefreis met bus en trein. Foto: PR

OV-ambassadeurs helpen met vragen over het ov

Vervoer

ZUTPHEN - Veilig en gemakkelijk reizen met openbaar vervoer moet voor iedereen mogelijk zijn vinden de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel. Daarom geven OV-ambassadeurs uitleg over het reizen met trein en bus tijdens de OV-informatiebijeenkomst en kan een proefreis gemaakt worden.

Informatiebijeenkomst
Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om langer zelfstandig te kunnen blijven reizen organiseren OV-ambassadeurs informatiebijeenkomsten waarin ze alle belangrijke dingen leren over het openbaar vervoer. De informatiebijeenkomst is op dinsdag 4 april om 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf 13.45 uur staan koffie/thee klaar. Aanmelden voor deze bijeenkomst in de Bibliotheek Zutphen aan het Broederenkerkplein 2 in Zutphen is niet nodig.

Proefreis
Samen met een OV-ambassadeur en andere reizigers kan een proefreis worden gemaakt met bus en trein. Er wordt uitgebreid uitgelegd hoe alles werkt en er is tijd genoeg om vragen te stellen aan de OV-ambassadeur. Reizigers die op deze manier kennis hebben gemaakt met het openbaar vervoer hebben meer zelfvertrouwen gekregen om zelfstandig met bus of trein te reizen. Bijvoorbeeld voor een bezoek naar het ziekenhuis of familie. Aanmelden voor een proefreis is verplicht en kan via www.ervaarhetover.nl/ov-ambassadeur of via telefoonnummer 038 – 454 01 30.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld