VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in de eigen auto voor tips en adviezen ten aanzien van de rijvaardigheid. Foto: Veilig Verkeer Nederland

VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in de eigen auto voor tips en adviezen ten aanzien van de rijvaardigheid. Foto: Veilig Verkeer Nederland

Gratis verkeerskennis opfrissen in Zutphen

Vervoer

ZUTPHEN- Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert in samenwerking met de gemeente Zutphen, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Zutphen. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. In twee bijeenkomsten ongeveer twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van de verkeersveiligheidsorganisatie bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor zij langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Zutphen en in opdracht van de provincie Gelderland.

Beide bijeenkomsten vinden plaats bij ‘t Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld. De eerste bijeenkomst is op donderdag 29 september van 14.30 tot 16.30 uur en de tweede op donderdag 6 oktober van 14.30 tot 16.30 uur. Deelnemers worden op beide dagen verwacht. De cursus heeft een informatief karakter en is geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust iemand mee. 

VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in de eigen auto. Met een ritbegeleider wordt een rijvaardigheidsrit van circa 40 minuten gemaakt. De praktijkrit is er om tips en adviezen te geven ten aanzien van de rijvaardigheid van de deelnemers. Deelnemers kunnen hun rijbewijs niet verliezen. Deelnemers ontvangen verdere informatie na aanmelding en ontvangen één week voor aanvang een bevestigingsbrief.

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN geïnteresseerden direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. ‘VVN Opfriscursus Zutphen’. Belangrijk is om in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer door te geven.

Meer informatie kan worden ingewonnen via: 088 – 524 89 20.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld