Afbeelding

Inwoners gemeente Zutphen kunnen online reageren op geplande locaties laadpalen

Vervoer

ZUTPHEN - Om voldoende laadpunten te realiseren in de gemeente Zutphen, plaatst Vattenfall InCharge de komende jaren proactief laadpalen voor elektrische voertuigen. Inwoners van de gemeente Zutphen kunnen tot vrijdag 25 maart reageren op de geplande locaties van deze laadpalen.

Proactief plaatsen van laadpalen
Naast individuele aanvragen voor laadpalen, plaatst Vattenfall InCharge tot 2025 elk jaar proactief minimaal veertien laadpalen in de gemeente. Daarbij wordt niet gewacht tot er een aanvraag komt, maar plaatst Vattenfall InCharge laadpalen op logische plekken waar de gemeente aanvragen verwacht. Het aantal laadpalen is afhankelijk van de grootte van de gemeente, het aantal woningen met een eigen oprit en het verwachte aantal elektrische auto’s.

Wethouder Eva Boswinkel: “Ik ben blij dat er in de zomer wordt gestart met het proactief plaatsen van laadpalen. Daardoor wordt het elektrisch rijden aantrekkelijker en makkelijker gemaakt. Ik nodig iedereen van harte uit om te reageren op de geplande locaties. De reacties helpen de gemeente om de locaties zorgvuldig te selecteren en goed te keuren.”

Reageren op geplande locaties laadpalen
Voor de gemeente Zutphen is er een online overzicht van de geplande locaties waar proactief laadpalen worden geplaatst. Inloggen op de website is niet nodig. Door het aanklikken van een geplande laadpaal (blauwe punt) op de kaart kan iemand aangeven of die de locatie geschikt vindt. Daarnaast kan een reactie worden gegeven.

Reageren kan tot vrijdag 25 maart 2022. Na 25 maart inventariseert de gemeente de reacties. Dit kan leiden tot het verplaatsen van de beoogde laadpaal locaties. Vattenfall InCharge plaatst de eerste veertien proactieve laadpalen tussen juli 2022 en juli 2023. Tot 2025 kunnen inwoners elk jaar reageren op de nieuwe, geplande locaties van de laadpalen.

Uitbreiding laadpalen gemeente Zutphen
De gemeente heeft als doel dat er in 2025 ruim 200 laadpalen zijn (elke laadpaal bevat twee laadpunten) in Zutphen en Warnsveld. Doordat er proactief en op aanvraag laadpalen worden geplaatst, komen er steeds meer laadpunten in de gemeente. Afgelopen februari werd bekend dat de aanbesteding voor laadpalen in de openbare ruimte in Oost-Nederland naar Vattenfall InCharge ging. Gemeente Zutphen is een van de deelnemende gemeenten. Dat betekent dat de gemeente Zutphen op verschillende plekken vrijwel kosteloos laadpalen laat plaatsen. Vattenfall InCharge is inmiddels gestart met de voorbereidingen en e-rijders kunnen vanaf 15 maart 2022 een aanvraag indienen voor individuele laadpalen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld