Impressie van de nieuwe rondweg De Hoven met turborotonde en fietstunnel. Beeld: Provincie Gelderland
Impressie van de nieuwe rondweg De Hoven met turborotonde en fietstunnel. Beeld: Provincie Gelderland

Start bouw fietstunnel en turborotonde Kanonsdijk

Vervoer

Aanleg rondweg De Hoven/Zutphen (N345)

ZUTPHEN - Maandag 10 januari 2022 start de aannemer met werkzaamheden om de turborotonde aan de Kanonsdijk te maken met daaronder een fietstunnel. Naar verwachting is deze rotonde 10 maanden later klaar. Tijdens deze periode is de Zutphensestraat ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Voor fietsers en wandelaars zijn er omleidingen.

Turborotonde Kanonsdijk
Op de provinciale weg tussen Brummen en Zutphen wordt een turborotonde aangelegd. Deze rotonde is een speciaal vormgegeven 2-strooksrotonde. Het verkeer moet al voor het oprijden van de rotonde de juiste rijstrook kiezen. Dit moet weef- en snijconflicten op de rotonde voorkomen, het verkeer beter laten doorstromen en daarmee de verkeersveiligheid verhogen. Onder de rotonde komt een fietstunnel.

Hinder door werkzaamheden
Men kan mogelijk enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden is de Zutphensestraat, vanaf pannenkoekenrestaurant De Reuvershoeve, afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en wandelaars worden omgeleid via de Baankstraat. Bouwverkeer rijdt via de Wapsumsestraat en de vorig jaar nieuw aangelegde aansluiting ‘De Teuge’ de Zutphensestraat in.

Over de rondweg
Tussen november 2021 en december 2022 voert provincie Gelderland werkzaamheden uit om een nieuwe rondweg (N345) ten zuidwesten van De Hoven aan te leggen. De huidige N345 loopt door de dorpskern van De Hoven in de gemeente Zutphen. De nieuwe rondweg moet de doorstroming van het doorgaande verkeer, de regionale bereikbaarheid en de leefbaarheid in De Hoven verbeteren. Naar verwachting is de rondweg in december 2022 open voor verkeer. Meer weten? Kijk op www.gelderland.nl/N345-dehoven

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld