Chauffeur Johan van den Belt  en Wim Coobs werden in de bloemetjes gezet. Foto: PR
Chauffeur Johan van den Belt en Wim Coobs werden in de bloemetjes gezet. Foto: PR

AutoMaatje rijdt honderdste vaccinatierit

Vervoer

ZUTPHEN - Afgelopen zondag was AutoMaatje voor de 100ste keer een inwoner van dienst die een vaccinatie ging halen. Chauffeur Johan van den Belt reed Wim Coobs naar de Hanzehal waar hij zijn tweede prik kreeg. Ze werden in de bloemetjes gezet door Lex Hemelaar, namens burgerinitiatief Stadsonderneming Zutphen.

AutoMaatje is de vervoersdienst voor inwoners van Zutphen, Warnsveld en Eefde voor wie vervoer een probleem is. De ruim 70 vrijwillige chauffeurs rijden gemiddeld 15 ritten per dag voor hun minder mobiele stadsgenoten. Vanaf eind 2018 hebben al bijna 500 inwoners gebruik gemaakt van hun diensten. Sinds februari rijdt AutoMaatje ook vaccinatieritten naar Apeldoorn, Doetinchem en de Zutphense Hanzehal.

Wim Coobs is slecht ter been: “Ik vind het fijn dat AutoMaatje is er. Een uitkomst want je kunt ook niet altijd je familie vragen. Ik maak er graag gebruik van en het is nog goedkoop ook”. Chauffeur Johan van den Belt rijdt sinds 2020 voor AutoMaatje: “Het rijden voor AutoMaatje is leuk en afwisselend. Ik heb tijd en geduld, de ideale mix om dit te doen”.

Minder mobiel? Maak dan gebruik van de gastvrije vrijwillige chauffeurs. Tegen een geringe vergoeding van 30 cent per kilometer brengen zij u waar u heen wilt. Ook buiten de gemeentegrenzen en ook in het weekend. Om een rit aan te vragen, neem telefonisch contact op tijdens werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur met 0575 – 23 40 20. Liefst twee dagen van te voren.

AutoMaatje is een samenwerking tussen ANWB, Stadsonderneming Zutphen, Muzehof en ‘t Warnshuus. Lees meer over AutoMaatje op de website.


www.stadsondernemingzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld