A.V. Hanzesport organiseert de Achtkastelenloop in Vorden. Foto: PR

A.V. Hanzesport organiseert de Achtkastelenloop in Vorden. Foto: PR

Hanzesport Zutphen maakt zich op voor Vordense Achtkastelenloop

Sport

ZUTPHEN - Hanzesport Zutphen bereidt zich voor op de jaarlijkse editie van de PLUS van de Voort Achtkastelenloop Vorden die zondag 3 maart zal plaatsvinden. Het belooft een schitterende editie te worden met een vleugje humor, vanwege de medailles die de deelnemers na afloop ontvangen. In plaats van ‘achtkastelenloop’ staat er namelijk ‘achtkastenloop’ op de medailles. Tijdens de wedstrijd zullen de hardlopers dan ook meerdere kasten langs de route tegenkomen.

Door Damon Teerink

Op zondagmiddag 3 maart zal bij Sporthal ‘t Jebbink het startschot klinken voor de deelnemers. Er worden drie afstanden gelopen: de Elbrink Groen en Bloem 10 kilometer, de Running Center 21 kilometer en tot slot De Gravin van Vorden 30 kilometer. De starttijd voor de 21 en 30 kilometer is 12.15 uur, terwijl de 10 kilometer om 12.45 uur van start gaat. De voorinschrijving verliep zeer voorspoedig voor de Zutphense vereniging, waardoor het maximaal aantal deelnemers al snel werd bereikt en inschrijven niet meer mogelijk was. Dit betekent dat 1200 deelnemers de omgeving van Vorden zullen verkennen. Het parcours voert de lopers over verharde en onverharde wegen in en rondom het achtkastelendorp, wat een behoorlijke uitdaging vormt en vele lopers een goede voorbereiding biedt op de marathons in Rotterdam en Enschede later in april.

De Zutphense organisatie kijkt met veel plezier uit naar deze editie vanwege een drukfout op de medailles, die de atleten ontvangen bij het bereiken van de finishlijn. Langs de routes zullen acht verschillende kasten worden geplaatst met een knipoog naar deze medailles. Hanzesport roept de deelnemers op om onderweg selfies te maken waarop de kasten te zien zijn. Bij start en finish zal een knalrode kast te zien zijn met daarin het boegbeeld; een vaas met narcissen. Traditioneel kregen de lopers een bos narcissen overhandigd door de organisatie, maar ditmaal is deze verwerkt in de medaille. Dit maakt het dit jaar dan ook een uniek exemplaar.

Voor de lopers zullen er diverse verzorgingsposten zijn. Ongeveer elke vijf kilometer is er een post die wordt bemand door de Vordense scoutingvereniging, waar de deelnemers terechtkunnen voor water of een sportdrankje op weg naar de finishstreep. Daarnaast is er ook EHBO aanwezig op het parcours en bij de finish. De atletiekvereniging uit Zutphen kijkt uit naar de wedstrijd op zondag 3 maart. Voor meer informatie over de wedstrijd, zie de website.


hanzesport.nl/kalender/achtkastelenloop-2

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant