AZC’er Felix Mulder was weer een ware plaag voor de spelers van Warnsveld. Foto:Freddy Burgers
AZC’er Felix Mulder was weer een ware plaag voor de spelers van Warnsveld. Foto:Freddy Burgers

AZC wint derby tegen Warnsveldse Boys

Sport

ZUTPHEN - Zonder tot groots spel te komen wist AZC de gemeentelijke derby tegen Warnsveldse Boys in haar voordeel te beslechten. Door de overwinning schreef de ploeg van trainer Tom Polman weer de broodnodige drie punten bij in de strijd om de titel. 

De Boys moesten het deze middag zonder hun gevaarlijke rechterspits Sam Reijenga (geblesseerd) en vaste keeper Erik Wijnbergen (geschorst) doen. In het begin van de eerste helft zocht AZC naar de juiste aanpak, maar het duurde even voordat ze de strategie van Warnsveldse Boys begrepen. De tegenstander probeerde Felix Mulder te neutraliseren, maar dit mislukte toen AZC na ongeveer 20 minuten het initiatief nam. AZC verhoogde het tempo naarmate de wedstrijd vorderde, waardoor er ruimte ontstond in de achterhoede van Warnsveld. Mark ter Horst opende de score na ongeveer 35 minuten, gevolgd door een strafschop van Stijn die de voorsprong verdubbelde naar 2-0. Warnsveldse Boys kwam kort na rust terug met een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor de stand 2-1 werd. Ondanks de opleving van de tegenstander herstelde AZC zich en Lucas Knip maakte de beslissende derde goal.

In de tweede helft kon de trainer vier keer wisselen, waaronder het inbrengen van het 17-jarige talent Thomas Megens. De wedstrijd werd niet eerder beslist, maar de verdiende overwinning brengt AZC een stap dichter bij een mogelijk kampioenschap.

De komende twee weken komt AZC niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 25 februari de lastige uitwedstrijd bij KCVO. De ploeg uit Vaassen heeft na een moeizame start de smaak te pakken en is al een tijdje ongeslagen.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Raymond Steinvoort (Jamiro Steenbergen), Lars van Roon, Mark ter Horst (Quentin Joseph), Sven Calot, Siem Landman (Thomas Megens), Jacco Verstraten, Lucas Knip, Stijn Hagemans, Luc Wassink (Joey Steenbergen), Felix Mulder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant