Mehmet Kisda leidt een aanval in van Be WQuick tegen ZZC '20. Foto: Jan Slagter

Mehmet Kisda leidt een aanval in van Be WQuick tegen ZZC '20. Foto: Jan Slagter

Be Quick moeizaam naar de winst

Sport

ZUTPHEN - Bij thuiswedstrijden heeft het team van trainer/coach Jon Zegerius grote moeite om het spel naar de hand te zetten. Dit keer kwam het Zelhemse ZZC’20, onder leiding van trainer Henri Golstein, op bezoek en tegen deze tegenstander kon de thuisclub maar moeilijk tot scoren komen.

Be Quick had op deze koude middag op sportpark Zuidveen moeite om een gaatje te vinden in de defensie van ZZC’20. Met de weinige kansen wist Be Quick niet goed om te gaan en ook ZZC ’20 wist aanvallend niet effectief te zijn. De scherpte ontbrak en bij de grootste kans voor Be Quick kon spits Norsi Güly de bal niet de juiste richting meegeven.

Na de rust bleef de thuisploeg volharden in slordigheden, te veel individualistische acties zonder effectiviteit. En ZZC’20 wist daar wel raad mee toen Melvin Everts de bal niet over de zijlijn werkte, maar terug wilde spelen op zijn doelman. De bal kwam door goed doorzetten van Ramiljo Wiltink uiteindelijk bij Jeffrey Looman terecht en hij maakte het karwei subliem af door laag in de linkerhoek doelman Lars Metselaar kansloos te passeren. Na slechts drie minuten ontstond uit een corner een scrimmage voor het doel van ZZC’20 keeper Sjoerd Heesen. Het was rechtsback Deniz Görmez, die voor de 1-1 zorgde.  Even later had Norsi Güly de 2-1 op zijn schoen, maar zijn lob belandde net naast het doel. Ook ZZC’20 kreeg kansen. Doelman Lars Metselaar behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Be Quick kwam vijf minuten voor tijd zelfs aan een voorsprong. Een snel opgezette aanval met aan de basis Noël Lawson en via Norsi Güly werd het samenspel bekwaam afgerond door Joey Parauti. In de extra tijd, die scheidsrechter Pouls bijtrok dacht ZZC ’20 de gelijkmaker te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd door buitenspelpositie van de aangever van de pass aan de doelpuntenmaker. De commotie, die daarna ontstond was groot en begrijpelijk van de zijde van ZZC ’20. De scheidsrechter bleef ondanks hevige protesten bij zijn beslissing. De Zelhemse ploeg pakte geen puntje mee en Be Quick kon zijn zevende zege in dit seizoen vieren.

De wedstrijd van de naaste belagers van Be Quick, dat nu fier aan kop gaat, tussen SV Twello en Spcl. Brummen werd afgelast en zal pas in het nieuwe jaar worden gespeeld. Be Quick gaat het komende zaterdag proberen in hun zesde uitwedstrijd in Westervoort tegen AVW ’66. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld