Michalis Spiridakis, de maker van het eerste doelpunt. Foto: Hans ten Brinke
Michalis Spiridakis, de maker van het eerste doelpunt. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen legt VV Dieren binnen kwartier over de knie

Sport

ZUTPHEN - Het was vandaag precies 1 jaar, 7 maanden en 2 dagen geleden dat FC Zutphen voor het laatst verloor in de competitie. In de strijd om het kampioenschap in de derde klasse A won Dieren toen met 3-0 van FC Zutphen en ging vervolgens ten koste van FC Zutphen, dat tweede werd, aan de haal met het kampioenschap. Vandaag was de wedstrijd tegen VV Dieren een gespiegelde kopie van die wedstrijd. Ook vandaag was de stand 3-0, maar dan in het voordeel van FC Zutphen, en net als toen vielen de doelpunten binnen ruim één kwartier na aanvang van de wedstrijd. Met deze uitslag staat FC Zutphen, op basis van doelgemiddelde, op kop in de ongelooflijk spannende klasse 2 I van district Oost. Een groot aantal toeschouwers, waaronder veel uit Dieren, waren op deze Gelderse derby afgekomen. Zij zagen een bij vlagen mooie pot voetbal.

Na het eerste fluitsignaal van de goed en rustig leidende scheidsrechter Wieger Braaksma uit Borne ging FC Zutphen direct sterk van start. VV Dieren was vandaag weer goed op sterkte. De selectie was na schorsingen en blessures weer zo goed als compleet. Zij kozen ervoor om het spel via de keeper rustig op te bouwen en niet direct de lange bal te hanteren. FC Zutphen zette vanaf het begin hoog druk om die opbouw te verstoren. Dit leidde meteen al tot de eerste kans van de wedstrijd waarbij een strak schot van Timon Kuiper maar net over de kruising vloog. Eén minuut later was het wel raak. Keeper Olijslager trapte onder druk de bal door het midden uit. De attente Michalis Spiridakis kon deze bal met de borst opvangen en opstomen naar het doel. Met een geplaatst schot liet hij de keeper kansloos (1-0). FC Zutphen ging door met kansen creëren en had volledig controle over de wedstrijd. Bij vlagen kwam VV Dieren er via de behendige buitenspelers Gianluca van der Wulp en Milan Sanders uit, maar meer dan een hoekschop leverde dit niet op.

Via prachtige combinaties op het Zutphense middenveld werd Marnix Marsman, die zich na de vele speelminuten van de afgelopen tijd steeds beter ontwikkelt, mooi vrijgespeeld op rechts. Hij wachtte met zijn voorzet totdat hij zag dat Nathan Greven de zestien meter binnenstormde en gaf de bal op maat voor. Nathan Greven hoefde er alleen maar tegenaan te lopen, wat hij ook succesvol deed (2-0). Vier minuten later mocht Timon Kuiper een vrije trap nemen aan de zijkant van het zestienmetergebied: 3-0. De wedstrijd was op dat moment nog maar ruim één kwartier oud.  Tot aan de rust kregen beide ploegen nog kleine kansjes maar de stand bleef onveranderd.

Achteraf kun je zeggen dat de wedstrijd in de eerste helft reeds was gespeeld. Er veranderde wel wat, maar veel was het niet. De duels werden feller hetgeen de scheidsrechter noopte af en toe een gele kaart te trekken. De wedstrijd hobbelde naar het einde en FC Zutphen had afgerekend met de ploeg waarvan de vorige keren 2 keer was verloren. 

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolters, Tim Scholten (Hidde van Kalker), Kevin Ooms, David te Slaa, Koen Hulleman, Timon Kuiper, Mido Blok, Milan Klaver (Siebe Beuker), Michalis Spiridakis, Marnix Marsman (Martijn Zandbergen) en Nathan Greven.

Mede op basis van de uitslagen op de andere velden staat FC Zutphen nu op doelsaldo op de eerste plaats. Volgende week wordt er uit gespeeld tegen Oranje Nassau uit Almelo dat derde staat met maar 1 punt minder. Deze wedstrijd op Sportpark Ossenkoppelerhoek begint om 15.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld