Huseyin Cengis legt aan voor een vrije trap. Foto: Foto: PR

Huseyin Cengis legt aan voor een vrije trap. Foto: Foto: PR

Be Quick lijdt eerste nederlaag

Sport

ZUTPHEN - Op een nat sportpark Zuidveen liet hoogvlieger Be Quick zich pielen door laagvlieger De Paasberg uit Arnhem. Het team van trainer/coach Franky Koch wist op deze regenachtige zaterdag koploper Be Quick weer met beide benen op de grond te laten staan. Zij toonden meer inzet en felheid dan hun op papier sterkere tegenstander.

Met de tactiek van De Paasberg zat het wel goed. Be Quick kan daardoor geen gebruik maken van de snelheid van hun aanvallers en zij lieten de ploeg van Jon Zegerius combineren zonder direct gevaar te stichten. De Paasberg speelde vanuit hun verdediging hun beste en gevaarlijkste aanvaller, Jesse ter Beek, de diepte in en zorgden daarmee dat de Be Quick verdediging attent moest blijven. Be Quick kreeg wel kansjes, maar het leverde niets op doordat doelman Jesper Klarenbeek attent bleef en steeds op de juiste plaats stond. Het overwicht van Be Quick leverde geen enkel resultaat op. Het ontbrak het Zutphense team aan de rust in hun spel en de passing liet te wensen over.

Na rust bleef de thuisclub meer aan de bal en speelde veelal op de helft van de tegenstander. De vele dieptepasses waren vaak onzuiver en werden een prooi voor de verdediging van De Paasberg. Het spel van de thuisclub bleef onrustig en echt gevaarlijk werd het nauwelijks. Dat gevaar kwam wel van de andere kant, want die ruimte lag er wel voor de spits van de Arnhemmers, Jesse ter Beek. De gevaarlijkste man van de gasten werd dan ook een kwartier voor tijd de matchwinner. Uit een corner werd de bal slecht weggewerkt door de Be Quick verdediging en toen sloeg Jesse ter Beek onverbiddelijk toe. Be Quick probeerde met de moed der wanhoop alles, maar de overtuiging en het vernuft om de verdediging van De Paasberg het moeilijk te maken, ontbrak. Enkele minuten voor tijd had Kaan Kisa de kans om zijn ploeg naar een gelijkspel re schieten. De lage voorzet van Norsi Güly bracht Kaan Kisa in een niet te missen scoringspositie, maar zijn intikker miste de juiste richting. Het betekende de eerste nederlaag van dit seizoen voor Be Quick.

Uithuilen en opnieuw beginnen is het motto voor komende zaterdag als om 15.00 uur de strijd zal gaan ontbranden op sportpark De Hazelberg. Dan zal Be Quick tegen koploper Spcl. Brummen in de IJsselderby moeten laten zien dat deze nederlaag te maken had met net een off-day van de hele ploeg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld