Moment uit de wedstrijd VV Rigtersbleek tegen FC Zupthen. Foto: Hans ten Brinke
Moment uit de wedstrijd VV Rigtersbleek tegen FC Zupthen. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen grijpt naast periodetitel maar behoudt ongeslagen status

Sport

ZUTPHEN - Op zaterdag 18 november was de selectie van FC Zutphen neergestreken in Enschede voor de uitwedstrijd tegen V.V. Rigtersbleek dat voorafgaand aan de wedstrijd op de 9e-plaats staat. De ontvangst bij deze vereniging op het mooie complex kan ronduit warm genoemd worden. De weergoden hadden deze dag andere ideeën dan menigeen had gewild. Ca. 6 °C, regen en een straffe wind. Redelijke omstandigheden voor een mooie pot voetbal, maar voor vele de supporters van V.V. Rigtersbleek en van FC Zutphen wat guur.

Bij aanvang spel in evenwicht
Iets later dan gepland floot scheidsrechter, Bram Leeflang, voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren beide teams aan elkaar gewaagd al had FC Zutphen wat meer verzorgd voetbal, dat wil zeggen wat beter combinatie/verzorgd spel. Gaande weg de eerste helft trok FC Zutphen het spel naar zich toe.

FC Zutphen neemt afstand
Het betere spel van FC Zutphen werd in de 16e minuut beloond met een 0 – 1 voorsprong. Timon Kuiper zet met een mooie steekpass, die qua richting en snelheid perfect was, Michalis Spiridakis alleen voor de keeper van Rigtersbleek. Een kans die door Michalis onberispelijk werd binnengeschoten. De keeper had geen kans de bal te stoppen. Niet veel later, in de 19e minuut, was het weer raak. Via een aanval over rechts speelt FC Zutphen de achter hoede van Rigtersbleek zoek. Uiteindelijk eindigde deze aanval met een pass van Marnix Marsman op Nathan Greven die van dichtbij de bal in het lege doel kon tikken voor de 0 - 2. Ongeveer zes minuten kreeg Milan Klaver een grote kans maar wist de bal niet in het net te krijgen.

Enerverende eindfase eerste helft
Ondanks dat FC Zutphen het spel geheel controleerde wist Rigtersbleek na knullig uitverdedigen door Zutphen de bal in de 42ste minuut te veroveren. Na enige combinaties werd de bal in de verre hoek van het doel geschoten, onhoudbaar voor Joey Wolsink keeper van Zutphen. Vlak voor de rust stand 1 – 2. Het was echter nog niet gedaan met het scoren. In de 45ste minuut stuurde Koen Hullenman middels een ingooi Nathan Greven op pad richting doel. Nathan wist via een precieze voorzet Kevin Ooms te bereiken die de bal in het lege doel prikte. Dit leverde een ruststand van 1 – 3. Hiermede werd het goede spel van FC Zutphen in de eerste helft ook zichtbaar in de stand.

Vanaf fluitsignaal aanvang tweede helft schiet Rigtersbleek uit de startblokken
Na het fluitsignaal voor begin van de tweede helft heeft Rigtersbleek slechts twee minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Bij het eerste doelpunt werd een foute terugspeelbal opgevangen en onberispelijk binnen geschoten voor de 2 – 3. Bij het tweede doelpunt werd de achter hoede van FC Zutphen aan de linkerzijde uitgespeeld en kon de voorzet relatief eenvoudig binnengeschoten worden. Stand 3 – 3 en aan FC Zutphen de taak om op zoek te gaan naar een treffer.

FC Zutphen herpakt zich
Na deze tegenslag kreeg FC Zutphen toch weer de controle over de wedstrijd en gaat voor een vierde doelpunt. Zo kwam Milan Klaver in de 60ste minuut één op één te staan met de keeper van Rightersbleek. Deze wist echter een doelpunt te voorkomen door de inzet van Milan te verwerken tot hoekschop. In de 65ste minuut was het wel weer raak. Een hoekschop vanaf rechts kwam uiteindelijk voor de voeten van Timon Kuiper terecht. Deze schoot de bal snoeihard in de kruising. Hier werd na de wedstrijd nog over nagepraat. FC-Zutphen stond op dat moment met 3 – 4 voor en zou de eerste periode pakken. In de 68ste minuut maakte Jesse de Vries zijn rentree na lang herstel van een blessure die hij had opgelopen tijdens de bekerwedstrijd tegen SV Grol op 5 september 2023. Marnix Marsman verliet hiervoor het veld.

Hectisch eind wedstrijd
Vanaf het moment dat FC Zutphen de 3 – 4 had gemaakt gaat het spel gelijk op. Aan beide zijden werden de nodige kansen gecreëerd, werd slordig gepeeld, werden gele kaarten geïncasseerd. In de 80ste minuut had Jesse de Vries nog een mega kans. Maar zijn schot belande recht op de keeper van Rigtersbleek. Gezien het spel op dat moment leek er niet veel aan de hand totdat Rigtersbleek in de 86ste minuut de gelijkmaker binnenschoot. Bij de stand van 4 – 4 probeerde FC Zutphen er alles aan te doen om nog tot een 5e doelpunt te komen. Dit heeft echter niet meer kunnen gebeuren en is het bij een gelijkspel gebleven.

Tot slot 
Na afloop kunnen we concluderen dat FC Zutphen bij vlagen goed en verzorgd heeft gespeeld, maar dat op de mindere momenten toch te veel tegendoelpunten vallen. Er zijn dus nog een aantal zaken waaraan trainersstaf aan kan werken. Door dit gelijk spel grijpt FC Zutphen net naast de periode titel wat toch zuur is. Voor de statistieken valt nog te vermelden dat FC Zutphen de ongeslagen status weer met één week verlengt.

Selectie van zaterdag 07 oktober 2023:
Joey Wolsink, Kevin Ooms, David te Slaa, Mido Blok, Michalis Spiridakis, Nathan Greven, Tim Scholten, Koen Hulleman, Milan Klaver, Marnix Marsman (Jesse de Vries),Timon Kuiper.

Volgende wedstrijd THUIS tegen V.V. Dieren
Volgende week zaterdag, 25 november 2023, THUIS op het Sportpark ’t Meijerink tegen Dieren. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Het team hoopt op veel steun van FC Zutphen supporters!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld