Niek Bakkerweerd scoort in de eerste helft een hattrick. Foto: Hans ten Brinke
Niek Bakkerweerd scoort in de eerste helft een hattrick. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen pakt 3 punten met monsterzege

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen behaalde vandaag een prachtig resultaat door PH Almelo met maar liefst 11-1 te verslaan. De ruststand van 4-1 werd na de pauze flink uitgebreid tot 11-1. Niek Bakkerweerd en Mido Blok scoorden beiden een hattrick. Een prachtige overwinning, waarmee de tweede plaats op de ranglijst werd bereikt.

Direct vanaf de aftrap startte FC Zutphen voortvarend. In minuut 12 lukte het Mido Blok met een schot van afstand wel de 1-0 binnen te schieten. De eerste keer dat PH voor het doel van FC Zutphen kwam, was met een hoekschop. Deze werd strak voorgegeven maar door de Zutphense verdedigers bekwaam weggewerkt. De 2-0 was het resultaat van een prachtige voorzet van Michalis Spiridakis die door spits Niek Bakkerweerd met een snoekduik werd binnen gekopt. Er breekt nu een periode aan waarbij diverse kansen door FC Zutphen niet worden benut. In minuut 31 scoorde Niek Bakkerweerd de 3-0 nadat hij wederom vanaf de rechterkant door Michalis Spiridakis prima werd bediend. Twee minuten later was het de beurt aan PH Almelo. Een mooie aanval door het midden werd prima afgerond door spits Rick Droste (3-1). Maar Niek Bakkerweerd maakte op aangeven van Nathan Greven 1 minuut later de 4-1. Hij had daarmee zijn hattrick in de pocket. Helaas moest hij vlak voor rust het veld met een blessure verlaten en werd hij gewisseld voor Marnix Marsman.

FC Zutphen na rust nog gretiger
FC Zutphen zette de overrompeling van de eerste helft voortvarend door. Na 2 hoekschoppen en een paar gemiste kansen, schoot Michalis met zijn linkerbeen de bal van buiten de zestien strak in de verre hoek (5-1). Na een mooie aanval door het midden scoorden Mido Blok in minuut 60 de 6-1. Minuten later scoorde Mido zijn derde van de middag nadat een de bal terugkwam van de paal, na wederom een mooi schot van Michalis met zijn linkerbeen (7-1). In de 75ste minuut krijgt Nathan Greven de kans zijn eerste van de middag te maken. Na een mooie solo werd hij binnen de 16 gestuit door de keeper van PH. Een op zich goed genomen penalty richting de bovenhoek werd door keeper Knaken prachtig gepakt. De 8-1 kreeg FC Zutphen van PH cadeau. Het was namelijk een eigen doelpunt. Een bal die onder druk weggewerkt moest worden, caramboleerde via een eigen speler in het doel. Bij de 9-1 pikte spits Nathan Greven toch zijn doelpuntje mee. Na weer een mooie actie omspeelde hij de keeper en schoot vanuit een kleine hoek raak. Vijf minuten voor tijd maakte Michalis de 10-1. Met zijn twee doelpunten, zijn assists en zijn goede spel werd hij vanmiddag gekroond tot Man of the Match. Een minuut voor tijd kopte aanvoerder David te Slaa de bal uit een voorzet prachtig binnen. Hiermee werd de eindstand van 11-1 bereikt. Een monsterscore.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolters, Tim Scholten (82 Tijmen Tegelaar), Kevin Ooms, David te Slaa, Koen Hulleman, Timon Kuiper (68 Hidde van Kalker), Mido Blok, Milan Klaver (82 Siebe Beuker), Michalis Spiridakis, Niek Bakkerweerd (45 Marnix Marsman) en Nathan Greven.

Volgende week speelt FC Zutphen om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen Rigtersbleek op het gelijknamige Sportpark in Enschede. Dit zal dan de laatste wedstrijd van de 1ste periode zijn, waarin Nieuwleusen op dit moment aan kop gaat met een voorsprong van 1 punt op nummer 2 FC Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld