Nathan Greven, de maker van de derde goal. Foto: Hans ten Brinke

Nathan Greven, de maker van de derde goal. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen zegeviert over De Zweef

Sport

ZUTPHEN - Een bij vlagen goed voetballend FC Zutphen behaalde een verdiende overwinning op De Zweef uit Nijverdal. Met de rust stond het slechts 1-0. In de tweede helft deed De Zweef beter mee, werd ook gevaarlijker uit met name hoekschoppen, maar verder dan een 2-1 stand liet FC Zutphen het niet komen. Het scoorde zelf nog twee maal. Eindstand 4-1.

Verhoudingen meteen duidelijk
Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jan de Vries uit Enschede trok FC Zutphen het initiatief naar zich toe. Er werd flink op los gevoetbald en De Zweef trok zich terug op eigen helft. Dit team staat namelijk op de laatste plaats en de trainer koos ervoor voorzichtig te beginnen, maar vergat daarmee ook zelf te voetballen. Er waren meteen kleine kansjes voor FC Zutphen. In de elfde minuut was het raak. Door goed druk zetten op de opbouw van de tegenstander kwam de bal bij Milan Klaver, die vanaf rand zestien de bal prima binnenschoot (1-0). Het vele balbezit vertaalde zich echter niet in nog meer doelpunten. Er werd wel mooi gecombineerd maar er werd vergeten tijdig de trekker over te halen. Schoten op het doel van De Zweef werden door keeper Mark Klein Boonschate gepakt of gingen hoog over. De kleine kansjes die De Zweef kreeg kwamen voort uit foute passes van achteruit die konden worden onderschept door de blauwhemden uit Nijverdal. Tot echte doelrijpe kansen leidde dit niet. Ook Joey Wolsink, de betrouwbare sluitpost, greep zo nodig tijdig in.

Direct na rust verandert het wedstrijdbeeld
In de rust had de trainer van De Zweef de tactiek aangepast. Ze kropen uit hun schulp en deden meer mee in de wedstijd. In de 49ste minuut kregen zij de eerste hoekschop. Deze werd hard indraaiend genomen. Hieruit ontstonden gevaarlijke situaties voor het Zutphense doel. In de 52ste minuut nam FC Zutphen wat meer afstand. Een prachtige pass van rechtsback Tim Scholten bereikte Mido Blok die alleen op de keeper kon afstomen. Hij besloot zijn rush met een geplaatste bal in de linker benedenhoek (2-0). De Zweef liet het er niet bij zitten en ging door met meer druk zetten en met meer spelers naar voren sturen. Een schot van afstand werd nog vakkundig gepakt door Joey Wolsink. In een kort tijdsbestek kreeg De Zweef meerdere hoekschoppen te nemen. Ze leverden allemaal veel gevaar op. In de 58ste minuut kon Nick Koopmans uit een rebound, na wederom zo’n hoekschop, de bal snoeihard bij de tweede paal binnenschieten en bracht daarmee de stand op 2-1 en De Zweef weer terug in de wedstrijd.

FC Zutphen pakt de draad weer op
FC Zutphen liet het niet zo ver komen. In de 68ste minuut werd een prachtige aanval opgezet door Mido Blok en via meerder schijven belandde de bal bij Nathan Greven, die de keeper het nakijken gaf (3-1). De wedstrijd was weer helemaal in handen van FC Zutphen. Niek Bakkerweerd, die in de rust de moegestreden Marnix Marsman verving, deed ook een duit in het zakje en scoorde, na weer een mooie aanval, de 4-1. Direct daarna kreeg Michalis Spiridakis een goede kans op de 5-1. Echter zijn mooie lob over de keeper eindigde op de kruising. FC Zutphen kreeg dan met name nog kansen uit vrije trappen van net buiten de zestien meter die door de keeper net naast werden getikt. In minuut 90 floot scheidsrechter De Vries de wedstrijd af. Al met al een goede en terechte overwinning voor FC Zutphen, die met wat meer nauwkeurigheid gemakkelijk hoger uit had kunnen vallen. Tim Scholten werd verkozen tot Man of the Match voor zijn foutloze optreden van vanmiddag en voor zijn geweldige ontwikkeling dit seizoen.

Volgende week twee wedstrijden
Dinsdagavond 7 november speelt FC Zutphen het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Barbaros in Hengelo. De wedstrijd begint om 20.30 uur met een stand van 2-2 en zal nog minimaal twintig minuten duren. FC Zutphen start met elf spelers en Barbaros met tien vanwege een rode kaart. Zaterdag 11 november is er wederom een thuiswedstrijd en wel om 15.00 uur tegen PH uit Almelo.

Opstelling FC Zutphen
Joey Wolsink, Tim Scholten, Kevin Ooms, David te Slaa, Koen Hulleman (78 Hidde van Kalker), Timon Kuiper, Mido Blok, Milan Klaver, Michalis Spiridakis, Nathan Greven (78 Martijn Zandbergen) en Marnix Marsman (46 Niek Bakkerweerd).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld