Finalewedstrijd groep 5/6 tussen De Zonnewende en Kindcentrum De Fontein. Foto: PR
Finalewedstrijd groep 5/6 tussen De Zonnewende en Kindcentrum De Fontein. Foto: PR

Genieten van schoolkorfbaltoernooi bij KVZ

Sport

ZUTPHEN - Woensdagmiddag 27 september was het weer zover. Honderden leerlingen van 12 basisscholen speelden, met in totaal 38 teams, een sportief toernooi in een gezellige sfeer. Het prachtige zonnige weer maakte het korfbalfeestje compleet. 

Als vanouds stond de organisatie van het toernooi weer als een huis, met dank aan de commissie en alle andere vrijwilligers van KVZ. Jong en oud zette zich in om van het schoolkorfbaltoernooi een succes te maken. Zo stonden alle korven netjes klaar, waren er voldoende scheidsrechters, er was een EHBO-er, vrijwilligers in de keuken en achter de bar, iemand om de uitslagen goed bij te houden en noem het allemaal maar op.

De ruim 400 leerlingen die meededen aan het toernooi kwamen van de volgende basisscholen uit Zutphen en Warnsveld: Kindcentrum De Waaier, Dalton Kindcentrum Jan Ligthart, Kindcentrum De Fontein, JF Kennedy, Kindcentrum Lea Dasberg, Daltonschool De Morgenzon, De Plotter, De Parel, Walter Gillijn, Kindcentrum Adriaan van de Ende, De Zonnewende en Jenaplanschool de Hoven.

Bij de 21 ploegen met leerlingen uit groep 5 en 6 werd De Zonnewende, na een hele spannende strijd tegen De Fontein, kampioen. De finale bij groep 7 en 8 was ook bloedstollend spannend. De winnaar van de 17 ploegen met leerlingen uit groep 7 en 8 werd uiteindelijk Kindcentrum Lea Dasberg.

Belangrijker dan de winst is, dat er zo veel jongens en meiden, een gezellige en sportieve middag hebben gehad op de zonovergoten accommodatie van KVZ. De kinderen die na deze kennismaking met de korfbalsport de smaak te pakken hebben, zijn van harte welkom om de komende tijd gratis mee te komen trainen bij KVZ. Tot eind oktober is dit nog op het veld van KVZ aan de Laan naar Eme 103. Meer informatie over het gratis meetrainen? Stuur een mail naar: meetrainen@kvz2000.nl of kijk op de website: www.kvz2000.nl/meetrainen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld