Feest bij Be Quick JO16-1 na het behalen van de beker. Foto: PR
Feest bij Be Quick JO16-1 na het behalen van de beker. Foto: PR

Bekerwinst voor Be Quick JO16-1

Sport

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 3 juni stond de JO16-1 van z.v.v. Be Quick in de KNVB regio bekerfinale. Het behalen van die finale was al een prestatie op zich. De weg hiernaartoe verliep immers gedurende het hele seizoen via een knappe reeks overwinningen op onder andere SC Doesburg, GFC en CSV Apeldoorn.

Zaterdag was het dan zover, de grote KNVB finaledag op Sportpark De Haere in Doornspijk. De tegenstander was DVOL JO16-1 uit Lent bij Nijmegen. Na de aftrap bleek al snel duidelijk dat de jongens uit Zutphen de bovenliggende partij waren. Wel moest er in de beginfase door keeper Syl Velders een knappe redding worden verricht om de 0-1 te voorkomen. Na dit moment stond alles op de rit bij de blauwwiten en werd er uiteindelijk met 3-0 gewonnen. Na het laatst fluitsignaal werd dit uitbundig gevierd op het veld en later bij de prijsuitreiking op de platte wagen.

Een mooie bekroning op het seizoen, al is dat voor dit team - uitkomend in de Hoofdklasse - nog niet helemaal afgelopen. Met nog twee wedstrijden te spelen staan ze tweede in de competitie en kunnen ze in punten gelijk komen met de nummer 1.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld