De ontlading na de 2-1 door Bart Spijkers is enorm. Foto: Suzanne Halfmouw

Warnsveldse Boys pakt periodetitel na zinderende slotfase

Sport

WARNSVELD - Het slotstuk van een bizarre competitie. Niks was zeker en de winnaar van de wedstrijd Warnsveldse Boys -SC Overwetering zou zich veilig spelen en er met de periodetitel vandoor gaan.

Beide teams gaven elkaar niet veel toe in het eerste half uur, maar in de 39e minuut is het Sam Reijenga die de bal onderschept en het beheerst afrondt: 1-0. In de 87e minuut lijkt het doek te vallen voor Warnsveldse Boys door de gelijkmaker, 1-1, maar de mannen van Michel Feukkink en Michel Oudenampsen toonden wederom hun mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen, en gingen vol in de aanval, op zoek naar het winnende doelpunt.

De ontlading was dan ook enorm bij spelers, staf en supporters toen Bart Spijkers in de 94e minuut de bal achter de doelman van Overwetering kopte: 2-1. De blessuretijd leek langer dan ooit te duren maar uiteindelijk kwam daar dan toch het verlossende eindsignaal, Warnsveldse Boys speelt zich veilig en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Een teamprestatie waar trainer Michel Feukkink ongelofelijk trots op is. Het team keek lange tijd tegen directe degradatie aan, en met een pittig programma tegen de top 4 voor de boeg zag het er niet goed uit. Maar het team is er altijd in blijven geloven. Om dan het seizoen op deze manier af te ronden getuigt van enorme klasse.

Zondag 4 juni speelt Warnsveldse Boys de 1e ronde van de nacompetitie om 14.00 uur in Winterswijk tegen FC Trias.