Het volleybalteam met trainer Dick van Slooten (r). Foto: PR

Het volleybalteam met trainer Dick van Slooten (r). Foto: PR

Volleybalteam AZC Zutphen boekt goed resultaat

Sport

ZUTPHEN - Het volleybalteam van het asielzoekerscentrum uit Zutphen speelde dinsdag 23 mei de plaatsingswedstrijden voor het nog te spelen NK. De wedstrijden werden gehouden in de Hanzehal in Zutphen.

De eerste wedstrijd speelde het team tegen Arnhem naar later zou blijken de sterkste tegenstander. In de eerste set werd het stuivertje wisselen en werd er gestreden om elk punt. Uiteindelijk werd deze set in winst omgezet 25-21. Set twee verliep wat moeizamer maar door een tactische omzet in de opstelling werd de gevaarlijkste aanvaller bij de tegenstander uitgeschakeld 25-22.

De tweede wedstrijd tegen Harderwijk was niet moeilijk en werden de aanvalsacties goed uitgevoerd, al werd er af en toe wat slordig verdedigd. Met 25-13 en 25-17 werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten.

Wedstrijd nummer drie tegen Nijmegen bleek een makkie. Met een sterke serviceserie was het in no time 25-3. De concentratie bij de Zutphense mannen verslapte waardoor de tegenstander nog even kon aanhaken, echter met 25-12 was de winst binnen.

Om plaatsingskampioen te worden moest minimaal tegen Oosterbeek een remise worden behaald. Oosterbeek had in twee spelers goede aanvallend mogelijkheden. Door in de opstelling de goede blokkeerders te plaatsen werd het nog erg spannend: 26-24. In de tweede set gingen alle remmen los bij het Zutphense team en zag de ploeg met 25-17 de volle winst bekroond en werd de ploeg 1e. 

Trainer/coach Dick van Slooten die het team selecteerde, traint en coacht was erg tevreden met dit resultaat. Het team gaat zich nu opmaken voor de finales die op 7 juni in Hardenberg worden gespeeld met teams uit heel Nederland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld