Doorkomst Roparun 2017. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
Doorkomst Roparun 2017. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl

Doorkomst Roparun door Zutphen op zondag 28 mei

Sport

ZUTPHEN - Op Eerste Pinksterdag keert de Roparun traditiegetrouw terug naar Zutphen. Ook dit jaar maken de teams zich op voor een Nederlandse editie. De 50 Roparunteams zullen op zondagavond 28 mei vanaf 20.15 uur door Warnsveld, Zutphen en de Hoven komen. 

Op zaterdag vertrekken de deelnemende teams vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. In estafettevorm zal ruim vijfhonderd kilometer door Nederland worden afgelegd. Op maandag zullen zij finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Het sponsorgeld dat door de teams wordt opgehaald, zal via Stichting Roparun worden besteed aan palliatieve zorg voor mensen met kanker (www.roparun.nl).

Warm onthaal
De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen wil er alles aan doen om lopers, fietsers en begeleiders een warm onthaal te geven. Op de route van circa zeven kilometer lang worden waxinelichtjes in glazen potten neergezet om daarmee de teams te verwelkomen.

Burgemeester en Wethouders van Zutphen delen op de Houtmarkt medailles uit aan alle teams. Er is volop (live) muziek aanwezig op de markten in Zutphen, bij café de Pauw in Warnsveld en bij Café De Hoven. Onder aan de Zaadmarkt kunnen bezoekers een waxinekaarsje aansteken voor een dierbare en daarmee het ‘Roparun-hart’ verder uitlichten.

Op het moment dat de Roparunteams door de gemeente Zutphen komen (tussen 20.15 uur en 02.15 uur) hebben de lopers en fietsers er al twee dagen en één nacht op zitten en gaan ze dus de tweede nacht in. Dit is vaak een moeilijk moment voor de teams. De organisatie roept alle inwoners en bezoekers van Zutphen op om ze flink toe te juichen onder het motto ‘Zutphen heeft een Roparun-hart’.

Ze willen er graag met alle bewoners en bezoekers een feestelijke doorkomst van maken in Warnsveld, Zutphen en De Hoven. Voor meer informatie over de doorkomst en de activiteiten: www.doorkomstroparunzutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant