Zutphen on the Beach op het 's Gravenhof in 2022. Foto: WSV Volleybal Zutphen

Zutphen on the Beach op het 's Gravenhof in 2022. Foto: WSV Volleybal Zutphen

Zutphen on the Beach 2023

Sport

ZUTPHEN - Het evenement Zutphen on the Beach was vorig jaar een groot succes. Een beachcourt midden in de stad op het ’s Gravenhof met daarop en omheen tal van activiteiten spreekt blijkbaar enorm tot de verbeelding. Daarom is de werkgroep Zutphen on the Beach weer aan de slag om de editie 2023 nog actiever en mooier te maken. Uiteraard is men weer gastheer voor het eredivisie volleybaltoernooi King & Queen of the Court en kan men wederom tokkelen vanaf de Walburgistoren. Verder zkomen er tal van andere (beach-)sporten aan bod, in demonstraties of om zelf te doen.

Het evenement wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers van het Beach Center Zutphen Warnsveld, Walhallab, WSV Volleybal en tal van andere organisaties. Ook de gemeente Zutphen werkt mee om het weer tot een succes te maken, onder andere door subsidie te verstrekken, en tal van sponsoren hebben zich alweer aangemeld om de organisatie te ondersteunen.

Al in 2017 werd het eerste Pinkster beachtoernooi in Zutphen gehouden. De nationale elite van het beachvolleybal (eredivisie) streek toen neer op het beachveldencomplex op sportpark Zuidveen en vooral op de Groenmarkt waar een complete beach-arena was aangelegd. Na deze eerste try-out werd het toernooi in de daaropvolgende jaren steeds grootser en professioneler georganiseerd. De promotie van de stad Zutphen heeft daar altijd een voorname rol in gespeeld.

De organisatie had er bewust voor gekozen om vorig jaar op een nieuwe locatie – het ’s Gravenhof te Zutphen - meer te doen dan beachvolleybal alleen. Dit neemt ook in 2023 weer een belangrijke plaats in met een nationaal ranking toernooi King & Queen of the Court, maar het geheel staat veel meer in het teken van beach- en andere sporten in het algemeen, waarmee het toegankelijker wordt voor een grotere groep sporters, maar vooral ook aantrekkelijker voor een breder publiek. De organisatie hoopt dan ook dat het evenement in deze vorm in 2023 nog veel meer gaat bijdragen aan de promotie van sport en bewegen en ten goede komt aan de stad Zutphen als aantrekkelijke bezoek- en verblijfsplaats.

De organiserende werkgroep is druk doende om het geheel klaar voor de start te maken. Wie wil meehelpen, als vrijwilliger of sponsor, kan contact opnemen met de organisatie via info@beachcenterzw.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld