Noëll Lawson zoekt de opening, achtervolgd door Sp. Eefde-speler Mitch Elsman. Foto: PR

Be Quick sleept overwinning uit het vuur

Sport

ZUTPHEN - Afgelopen weekend ontving Be Quick in eigen huis Sportclub Eefde. Waar de Eefdese ploeg moest winnen om nog degradatie te kunnen ontlopen, maakte Be Quick bij winst nog een kleine kans op de tweede periode.

Ondanks bovenstaande belangen startte de wedstrijd wat stroef en het spektakel bevond zich dan ook voornamelijk in de tweede helft. Wel wist Eefde op de valreep van de eerste 45 minuten nog te scoren, via Jorn Braakhekke openden ze op slag van rust de score: 0-1.

Be Quick, de nummer vijf van de competitie, ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Ook Eefde schakelde een tandje bij. Deze intensiviteit had de wedstrijd nodig en maakte dat de toeschouwers niet voor niets waren gekomen. In de 55ste minuut was het Ceyhun Kisa die tekende voor de verdiende gelijkmaker. Twee minuten later ging de thuisploeg erop en erover doordat Anil Akdogan een knappe soloactie wist te verzilveren: 1-2. Weer twee minuten later was Eefde-speler Braakhekke nogmaals aan zet. Ditmaal verraste hij van grote afstand de goedkeepende goalie Lars Metselaar: 2-2. Knappe goal. Later probeerde Braakhekke het nog een keer op die wijze, maar de doelman van Be Quick liet zich niet nog een keer foppen. Uiteindelijk trok de hardwerkende Sinan Albayrak de drie punten over de streep voor de Zutphenaren met zijn goal in de 85ste minuut.

Door dit resultaat kan Sp. Eefde degradatie niet meer ontlopen en mag Be Quick zich opmaken voor de belangrijke uitwedstrijd aankomende zaterdag tegen Vios Vaassen. De blauwwitten dienen daar te winnen – en concurrent SV Twello moet punten laten liggen – om zo nog via de periode in de nacompetitie voor promotie te geraken.