AZC’er Mark ter Horst is zijn tegenstander te vlug af. Foto: Freddy Burgers

AZC’er Mark ter Horst is zijn tegenstander te vlug af. Foto: Freddy Burgers

AZC en Bon Boys delen de punten in matige wedstrijd

Sport

ZUTPHEN - AZC heeft opnieuw genoegen moeten nemen met een remise. Ook al werd het in een rommelige wedstrijd met veel fouten en weinig tot geen hoogtepunten tegen koploper Bon Boys 1-1, AZC schoot daarmee weinig op in haar gevecht om handhaving. Voor Bon Boys was het ene punt genoeg voor het binnenslepen van de tweede periodetitel in 2I. 

Voor aanvang van de wedstrijd wordt Lars van Roon gehuldigd voor het spelen van honderd wedstrijden in AZC 1. Na een vrijdag met veel sneeuw en een zonnige zaterdag is het zondag 12 maart een grijze, kille dag. Er is weinig publiek en de grasmat oogt zompig en zwaar. Geen ideale omstandigheden voor een mooie pot voetbal en dat wordt het dan ook niet. 

Moeizaam combinatiespel
Meteen na het eerste fluitsignaal wordt duidelijk dat goed voetbal deze middag moeilijk wordt. AZC probeert het spel naar zich toe te trekken maar de spelers hebben moeite zich staande te houden op de drassige ondergrond. Dit zorgt voor veel foute passes aan beide kanten waardoor goed combinatiespel bijna onmogelijk wordt. Na tien minuten zorgt Stijn Hagemans voor het eerste schot op doel maar zijn inzet is een makkelijke prooi voor de keeper van Bon Boys. Hierna golft het spel wat meer op en neer zonder dat één van beide ploegen gevaarlijk wordt. In de twintigste minuut is het Joey Steenbergen die na een goede actie op rechts een scherpe voorzet aflevert die echter door iedereen wordt gemist. Bon Boys probeert het ook maar tot veel meer dan een halve kopbal en een makkelijk schot op doel komt de ploeg uit Haaksbergen niet.

Meer vermaak
In de tweede helft valt er voor het publiek iets meer te genieten. Keeper Nardo van den Broek redt in de 55ste minuut als de spits van Bon Boys alleen voor hem opduikt. Een paar minuten later ligt de bal er echter wel in. Uit het niets wordt een voorzet vanaf links door de spits van Bon Boys goed ingetikt en staat AZC plotseling 0-1 achter. Niet veel later is de wedstrijd echter weer in evenwicht. Luc Wassink levert na een goede actie op rechts een lage voorzet af die door Lucas Knip van dichtbij wordt ingeschoten: 1-1.

Terechte puntendeling
AZC brengt Felix Mulder en Jesse Li in het veld voor Ronahi Aksan en Joey Steenbergen maar dat verandert weinig aan het spelbeeld. Echte kansen zijn deze middag ver te zoeken. Een kwartier voor tijd wordt Siem Landman na een goede actie op de rand van het zestienmetergebied ten val gebracht. De vrije trap wordt in de muur geschoten. Vlak voor tijd wordt Lucas Knip nog gewisseld en komt Jamiro Steenbergen voor hem in het veld, maar de wedstrijd eindigt in 1-1, een terechte puntendeling.
Stijn Hagemans wordt tot Man of the Match gekozen. Namens AZC gaan de felicitaties naar Bon Boys voor het behalen van de tweede periodetitel.

Volgende week zondag 19 maart speelt AZC opnieuw een (moeilijke) thuiswedstrijd. Om 14.00 uur gaan de blauw-witten dan de strijd aan met Stevo uit Geesteren.

Opstelling AZC
Nardo van den Broek, Sven Calot, Lars van Roon, Raymond Steinvoort, Mark ter Horst, Stijn Hagemans, Joey Steenbergen (Felix Mulder), Siem Landman, Lucas Knip (Jamiro Steenbergen), Ronahi Aksan (Jesse Li) en Luc Wassink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant